Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 січня 2014, 23:59 Службові злочини
Жителі Луганська вимагають відставки віце-мера
Жителі Луганська вимагають відставки віце-мера

Скандал - за участі першого віце-мера Луганська Маноліса Пілавова. Його зафільмували за чаркою в товаристві єгерів і керівників лісомисливського господарства. В цей час в одній із машин громадські активісти виявили вбитого кабана, полювати на якого там категорично заборонено. Відео пригоди викладено в соцмережі. Нині до півсотні протестувальників вийшли вимагати відставки чиновника-мисливця.

Олександр того дня повертався з риболовлі. Раптом помітив кавалькаду машин, яка мчала в ліс. Чоловік каже: був упевнений, що це везуть на полювання чергового урядника. Тож обдзвонив кількох мисливців і громадських активістів. Усі гуртом рушили слідами компанії. За кілька годин пошуків таки надибали єгерів і чиновника. То був перший заступник Луганського міського голови Маноліс Пілавов.

- Вы заместитель городского головы?

- Да!

- Здесь же запрещена охота.

- А кто вам сказал, что здесь охотятся?

- Мы знаем, зачем вы сюда приехали.

За якусь мить активісти в одній з машин знайшли тушу вепра, полювання на якого суворо заборонене.

Олександр Решетняк, мисливець:

- Я видел как кабан лежал в Уазике. Там тент вот такой. Я крышку отак, а там ноги выглядывают.

Раптом один з мисливців кинувся за кермо авта з вепром і втік, активісти його не наздогнали. Проте все зафільмоване виклали в соцмережах. А сьогодні вийшли під мерію вимагати відставки першого віце-мера. Натомість на його захист стали інші чиновники й керівник єгерів. Кажуть: полювання було законне.

Сергій Вербицький, керівник Луганського лісомисливського господарства:

- Охота была запланирована и проходила в составе егерской службы. Те и егеря, и чиновник находились на охоте законно по отстрелу хищных животных.

Сам урядник зазначив, що полювати любить. А того дня вийшов лише на хижаків. Вдалося влучити тільки в лисицю. Кабанів не вбивав, бо знає, що в них стріляти заборонено. Себе ж у цій історії вважає жертвою.

Маноліс Пілавов, перший заступник Луганського міського голови:

- Наше законодательство позволяет вот так безнаказанно людям вторгаться в личную жизнь, и за это им ничего не будет. Я не нарушал никаких законов, а мне приходится оправдываться.

- Кабан был в машине?

- Кабана в машине не было. Если бы был, вы знаете, что произошло.

Утім громадські активісти чиновникові не ймуть віри, а тому звернулися із заявами в міліцію.

Богдан Гонтар, заступник керівника Жовтневого РВ міліції м. Луганська:

- Дані заявления зарегистрированы в едином учете, зарегистрированы в ЕРДР. Проводится следствие. Виновные будут наказаны.

Самі ж громадські активісти під час пікетування влаштували стрілянину. З хлопавок. Урядникові ж передали іграшкового автомата, аби посадовець більше справжньої зброї в руки не брав.