Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 грудня 2013, 11:52 Службові злочини
У Дніпропетровську на очах незворушних міліціонерів побили журналіста
У Дніпропетровську на очах незворушних міліціонерів побили журналіста

Троє невідомих перед очима у правоохоронців побили журналіста у Дніпропетровську. Постраждалий стверджує: напали на нього під час виконання професійних обов'язків. Міліціянти ж, замість зупинити нападників, просто не втручалися.

В'ячеслав Поїздник є позаштатним кореспондентом відомого у Дніпропетровському реґіоні видання "Зоря". Спеціалізується на висвітленні резонансних дорожніх пригод. Того вечора він був на Набережній Заводській, де зіткнувся легковик з автобусом. Щойно журналіст почав знімати наслідки аварії, біля нього з'явилися троє ворожо налаштованих чоловіків. Посвідчення працівника ЗМІ вкрай розлютило незнайомців.

В'ячеслав Поїздник, постраждалий журналіст:

- Мне поставили подножку, я упал и эти три человека подбежали и собственно начали меня избивать.

Вирвавшись від бешкетників, В'ячеслав одразу зателефонував "102". Чекати на приїзд слідчо-оперативної групи вирішив біля працівників ДАІ. Вартові доріг були поряд із місцем інциденту й оформляли ДТП.

В'ячеслав Поїздник, постраждалий журналіст:

- Я прошёл к ним, обратился за помощью. Говорю, меня некие бандиты избивают, защитите меня.

- Вы милиция? Я прошу у Вас...

- Отойдите пожалуйста.

- Пойдёмте со мной...

- Уйдите, Вы мне мешаете.

- На меня люди нападают, вы что, не видите или что?

Та ДАІвці на волання чоловіка не зважали. Й у сутичку не втрутилися.

В'ячеслав Поїздник, постраждалий журналіст:

- Я уже не говорю там как журналиста, как обычного гражданина, которого на их глазах избивают, они не захотели. То есть они просто сказали, что я им мешаю своей просьбой работать.

Лише після приїзду оперативної групи Ленінського райвідділу міліції від постраждалого взяли заяву про побиття. Але його кривдників правоохоронці чомусь не затримали.

- Сотрудники милиции их не задержали, но сказали, что они узнали их данные, то есть этих людей.

Спочатку це провадження кваліфікували як "умисне завдання легких тілесних ушкоджень". Та вже за кілька день завдяки втручанню прокуратури  з'явилося нове визначення - "перешкоджання професійній діяльності представника ЗМІ". Тепер в обласному управлінні міліції ретельно вивчають відео побиття й найближчим часом мають дати оцінку діям своїх підлеглих.

Олексій Щербатов, керівник відділу ГУ МВС у Дніпропетровській області:

- Кроме криминального производства по заявлению гражданина, проводится служебная проверка и устанавливается законность действий работников милиции в этот момент.