Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 грудня 2013, 23:05 Службові злочини
На Херсонщині міліціонерів звинувачують у жорстокому побитті
На Херсонщині міліціонерів звинувачують у жорстокому побитті

Унаслідок нічної зустрічі з правоохоронцями струс мізку та забиттів дістав мешканець Каланчака на Херсонщині. Земляки при погонах вихідного дня ремонтували автівку. І о десятій вечора поїхали до місцевого підприємця по запчастини. Їм назустріч рухалася Газель.

Усе почалося на цьому перехресті. Приблизно о десятій вечора його перетинало два автомобілі. У легковику їхали правоохоронці, у Газелі - їхні односельці, батько та син. Водій ВАЗівки звинуватив кермувальника мікроавтобуса, що той його засліпив. Розмова була коротка.

Сергій Миронюк, батько постраждалого:

- Ехала навстречу девятка белая, и оттуда таки маты на мене, почему не переключився? Я кажу, я на ближньому. И поехав дальше.

Та легковик розвернувся і подався слідом за Газеллю.

Сергій Миронюк, батько постраждалого:

- Я поворачую вправо, мене начали підрізати, осьо, не вписався я в ворота, остановилася машина тут, половина машини тут стояла.

Щойно батько й син вибралися з машини, учинилася бійка. 26-річний Віктор потрапив до лікарні зі струсом мізку та забиттями. Він твердить: засліпити на дорозі нікого не могли, бо в їхній автівці не працюють фари дальнього світла.

Віктор Миронюк, постраждалий:

- Начали мене запихать в машину, бить сначала головою об капот, об машину, начали туди запихать, я ж не давався, руки скрутили. Потом той Вова мене дьорнув, я головой проехався вниз по асфальту.

Свідком стала сестра постраждалого, що вибігла на галас. Дарина каже: правоохоронці припинили гамселити лише тоді, коли вона почала фільмувати побиття.

Дарина Єршова, сестра постраждалого:

- Я також оштовхувала тих сотрудніків міліції, казала, не трогайте мого брата, бросьте його, але вони на це не зреагували, тоді я вже побігла, взяла камеру і начала снімать.

Правоохоронці ж твердять: усе було не так. Вони їхали у справах. Побачили - Газель не вписалася в поворот, підійшли поцікавитися, що сталося. Та з ними раптом почали сваритися, а потім ще й взяли вила. Тому міліціянти розвернулися й поїхали.

Денис Шарко, керівник відділу УМВС України в Херсонській області:

- Сын имел признаки алкогольного опьянения, видимые телесные в виде ссадин на лице, отец также находился с признаками алкогольного опьянения. Они начали агрессивно вести себя в отношении работников милиции.

Звідки взялися такі травми - у міліції не знають, припускають: хлопець дістав їх у машині, або навіть раніше. Правоохоронці провадять експертизу, щоб з'ясувати, як було завдано ушкоджень. Триває і службова перевірка. Люди ж міліції не довіряють, і спілкуватися мають намір лише зі слідчими прокуратури. Там проти правоохоронців розпочали кримінальне провадження щодо перевищення службових повноважень з насильницькими діями.