Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 жовтня 2013, 00:21 Службові злочини
Донька загиблого в ДТП на Дніпропетровщині звинувачує міліцію в мародерстві
Донька загиблого в ДТП на Дніпропетровщині звинувачує міліцію в мародерстві

Скандал на Дніпропетровщині. Родичі загиблого в аварії чоловіка звинувачують місцеву міліцію в мародерстві та спробі фальсифікувати справу. У правоохоронців - свої аргументи.

Віднині для мешканки Алчевська Наталі 10 жовтня - день жалоби. Саме цього дня загинув у ДТП батько дівчини. Про смерть рідної людини її сповістили телефоном. Невідомий правоохоронець розмовляв грубо й був неговіркий.

- Единственная фраза, которую мне повторяли: приезжайте, забирайте тело. Это Днепропетровская область, 300 километров от нас.

Потужне зіткнення п'ятої моделі Жигулів із 99-ою ВАЗівкою, що рухалася головною дорогою, сталося серед білого дня поблизу селища Петропавлівки. Кермувальника й пасажира Самари забрали до найближчого медзакладу у стані комі. Через деякий час лікарі зрозуміли: врятувати постраждалих вони не взмозі.

Лариса Балишина, керівник Петропавлівської районної лікарні:

- Учитывая их состояние, один из них был сразу направлен в Павлоградскую больницу, а к второму, так как состояние было тяжёлое, была вызвана санавиация.

Кермувальник же п'ятої моделі Жигулів - батько Наталі - від травм помер на місці аварії. Вже ввечері донька загиблого разом із нареченим дісталася Дніпропетровщини. Місцеві міліціянти пригнічену горем дівчину зустріли вороже.

Кирило, наречений доньки загиблого:

- Родной дочери не могли не предоставить ни на опознание тело, никакой информации не дали. Просто, просто выставили за дверь.

Обурена такою поведінкою правоохоронців Наталя зателефонувала до Києва на гарячу лінію МВС. Лише після цього пінкертони почали хоч щось розповідати. Дівчина згадує: напередодні батько поїхав на Черкащину. Там у колі близьких відсвяткував п'ятдесятиріччя. За кілька днів мала відбутися ще одна приємна подія - весілля доньки. Тож на рідну Луганщину ювіляра проводжали не з порожніми руками.

- Подарочки там, как ну… поехал.

Та в міліції твердять: при загиблому, крім документів і мобільного, жодних цінних речей не виявили.

Наталя Черниш, донька загиблого:

- Когда я задала вопрос: Какие личные вещи есть у отца? Мне сказали: у него нет ничего. Знаю я прекрасно, что машина была гружёная продовольственными продуктами, что у человека была большая сумма денег. Он ехал к дочери на свадьбу, родственники всё передали. Я говорю: А как вы объясните, что человек ехал тысячу километров без гривны в кармане? Они сказали: мы не знаем, милиция приехала не первой.

До прибуття слідчих на місці ДТП вже працювали лікарі швидкої та надзвичайники. Бездиханне тіло з понівеченого авта рятувальники вирізали. За таких обставин поцупити гроші з кишені небіжчика міг будь-хто, але донька загиблого впевнена: це зробили правоохоронці. Крім мародерства, дівчина закидає міліціянтам спробу фальсифікувати справу.

Наталя Черниш, донька загиблого:

- Ни капли сочувствия, совершенно никакой помощи, совершенно ничего. В том, что пропали вещи, в том, что обвиняют моего отца, замешаны органы.

Правоохоронці ж кажуть - звинувачення на адресу слідчих ретельно вивчить служба внутрішньої безпеки відомства. Винних, якщо знайдуть, покарають.

Олег Агафонов, керівник Петропавлівського РВ міліції:

- Буде проведено службове розслідування. Якщо там будуть вбачатися порушення в діях даного співробітника, матеріали буде передано до прокуратури району для подальшого розгляду.