Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 серпня 2013, 11:37 Службові злочини
Винуватця смертельної ДТП відпустили під заставу
Винуватця смертельної ДТП відпустили під заставу

Хмельницького мажора, який п'яним збив хлопця, відпустили під заставу. Нагадаю, смертельне зіткнення сталося 20 серпня. 19-річний син депутата місцевої обласної ради Дмитро Червонюк розчавив пішохода просто на "зебрі". Свідки кажуть: позашляховик летів зустрічною зі швидкістю 140 кілометрів за годину. Після кривавої аварії водій сховався в лікарні. Це обурило місцевих мешканців, і вони пікетували прокуратуру - вимагали покарати кермувальника. Втім, суд на виступи людей не зважив. І відпустив молодика під заставу - 70 тисяч гривень.

Це моторошне зіткнення зафільмував відеореєстратор у машині таксиста. Північ, дорога освітлена, автівок мало. І раптом на шаленій швидкості на зустрічну виїжджає позашляховик "Тойота". Цієї миті "зеброю" йде парубок. 26-річний Олег Крушельницький повертався з роботи додому. Велетенська машина просто змітає пішохода. Від страшного удару він відлітає на кілька метрів від авта.

Анатолій і Валентина Крушельницькі, батьки загиблого:

- Він за всіх піклувався: і за батьків, і за брата. Більшість за брата. Брат, син розказує молодший: "папа, він був мені за батька".

Олег від страшних травм помер одразу. А ось того, хто позбавив перехожого життя, з місця ДТП забрала "швидка". Водій-убивця - 19-річний Дмитро Червонюк. Син депутата Хмельницької облради. А вже за кілька днів правоохоронці повідомили: він кермував п'яним. Родичі загиблого кажуть: мати порушника після аварії намагалася зв'язатися з ними. Пропонувала грошову компенсацію.

Богдан Крушельницький, брат загиблого:

- Для чого мені гроші, я не верну брата цими грошима. Я що, буду дивитися на них і казати: "брат, як в тебе справи, чим ти займаєшся?" Для чого мені ці гроші?

Місцевих мешканців обурили обставини аварії, та й родичі зрозуміли, що синочка впливових батьків спробують виплутати. Тож люди вийшли пікетувати Хмельницьку прокуратуру. І вимагали, щоб мажора посадовили за грати. Багато хто певен, в лікарні він лежить, тому що хоче уникнути покарання.

Олександр Мартинюк, прокурор м. Хмельницького:

- Не прокуратура бере під варту людей, ви розумієте? Обирає запобіжний захід - суд. Ми сьогодні звернемось із таким клопотанням до суду.

Та суд, вочевидь, не зважив ні на клопотання прокуратури, ні на обурення людей, ні на сльози батьків загиблого, бо відпустив 19-річного водія під заставу - 70 тисяч гривень. Тепер депутатський син до початку слухань буде на волі. Рідні загиблого Олега Крушельницького вже готують апеляцію.