Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 липня 2013, 11:02 Службові злочини
Розвиток подій у Врадіівці
Розвиток подій у Врадіівці

Усіх трьох підозрюваних у зґвалтуванні 29-річної Ірини Крашкової затримали. Капітан міліції Євген Дрижак, який буцімто мав алібі на час злочину, теж під вартою. Його допитали у прокуратурі. Саме затримання Дрижака вимагали обурені місцеві мешканці, які вночі розгромили Врадіївський райвідділ міліції. І вже зранку полетіли перші голови правоохоронних чинів.

Миколаївську міліцію обезголовили. Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко своїм наказом усунув з посад керівника обласного управління МВС Валентина Парсенюка та очільника Врадіївського райвідділу Володимира Синицького. Під час виступу у Верховній Раді головний правоохоронець країни зазначив, що основною причиною резонансних подій у Врадіївці стала безвідповідальність саме окремих керівників місцевої міліції.

Віталій Захарченко, міністр внутрішніх справ України:

- До міністерства надходять та беруться на контроль лише найбільш тяжкі та резонансні події. Через приховування об'єктивної інформації про обставини вчинення злочину міністерство із запізненням відреагувало на ситуацію.

Зняли і прокурора Врадіївського району Сергія Мочалка. До таких кадрових рішень підштовхнули й нічні події біля місцевого райвідділу міліції. Місцеві мешканці почали збиратися біля будівлі звечора. Спочатку обурювалися лише на словах. 

- Ганьба-ганьба-ганьба!

Та вже за кілька годин натовп перейшов до дій. Розлючені люди трощили двері й вікна відділу, припарковані поряд міліційні машини та кидали у приміщення пляшки із запалювальною сумішшю. Своєю чергою правоохоронці оборонялися сльозогінним газом і навіть стріляли в повітря. Деякі з мешканців, за неофіційною інформацією, після сутички потрапили до лікарні.

Люди  вимагали одного - щоб третього садиста, якого назвала зґвалтована та скалічена Ірина Крашкова - правоохоронця Євгена Дрижака - затримали, як і двох інших, Дмитра Поліщука та Сергія Рябиненка.

Тамара Урсул, мешканка смт Врадіївки:

- Главное, чтоб задержали третьего, потому что они его выгораживают. Если б у нас тут не было милиции, у нас бы тут было больше порядка, потому что они не делают порядок, защищают людей, они наоборот - убивают!

Після нічного штурму Врадіївський райвідділ отакий: усипаний склом і залитий кров'ю. Люди ж удосвіта розійшлися. Утім, ненадовго. Вдень знову зібрався натовп. Мешканці твердять - стоятимуть, бо міліції не вірять, а згвалтування стало для них останньою краплею. Їм набридла сваволя правоохоронців.

- Дрижака на нари, перекриєм трасу Кишиньов - Полтава, ніхто не піде додому, поки не буде арешту мента.

І вже надвечір у вівторок прокуратура затримала Євгена Дрижака. Раніше правоохоронці стверджували, він має алібі: відеозапис, на якому видно, що Дрижак нібито був під час згвалтування на чергуванні в райвідділі. Нині ці кадри досліджують експерти. Тим часом мешканці збирають на лікування 29-річної Ірини Крашкової гроші. Унаслідок звірячого побиття в неї численні перелами черепа. Місцеві подейкують, жінка  - не єдина жертва бузувірів, їй просто поталанило вижити. Адже, за останні три роки в тутешньому ставку й занедбаній лікарні знайшли тіла 16-річної Аліни Поркул та Віти Яковецької. Дівчат перед смертю також згвалтували, по тому вбили. Винних в обох злочинах так і не знайшли.