Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 червня 2013, 22:18 Службові злочини
Міліціянти, які намагалися вгамувати нетверезого суддю у Харкові, потрапили за грати
Міліціянти, які намагалися вгамувати нетверезого суддю у Харкові, потрапили за грати

Скандал у Харкові. Там затримали двох правоохоронців, яких звинувачують у нападі на суддю. Натомість міліціянти виправдовуються: кажуть, приїхали вгамовувати нетверезого чоловіка в розважальному закладі. Але той вчинив відчайдушний опір і мало не забрав у патрульних автомата.

Як розгорталися тієї ночі події в ресторані, можна побачити на відео з камер спостереження. Та незважаючи на це, версії кожної зі сторін конфлікту докорінно різняться. Міліціянти стверджують: приборкували агресивного відвідувача напідпитку. Що він суддя - й гадки не мали.

Світлана Павловська, прес-секретар департаменту ДСО України:

- Його намагалися вгамувати, декілька разів попереджали, але результатів це не мало. Навпаки, він намагався вихопити вогнепальну зброю з рук одного з міліціонерів, автомат Калашникова, і почав кричати, що "всіх застрелю!" Міліціонери охорони вимушені були застосувати методи фізичного впливу, в тому числі і кайданки. Під час чого чоловік почав говорити, що він є суддею одного з судів м. Харкова.

Натомість у прокуратурі розповідають інше. Мовляв, суддя, який хильнув не більше кухля пива, бешкетувати не міг: навпаки, вгамовував іншого розбишаку. За що дістав від нього в обличчя. Потім до сварки долучились охоронці ресторану, а за ними - замість розборонити - ще й міліціянти.

Володимир Суходубов, заступник прокурора Харківської області:

- Вмісто цього працівники міліції застосовують прийоми самооборони вже до лежачого громадянина, розтягують його по асфальту, приміняють фізичну силу, крім того, застосовують спецзасоби - наручники одягають йому, і крім того приміняють слізоточивий газ Терен.

Охорона закладу тепер категорично спростовує інформацію про інцидент. Запевняє, навіть сварки, не те що бійки - не було.

Олександр Березнєв, керівник служби охорони розважального закладу:

- Еще раз повторяю: в нашем ресторане никаких драк не было. Я не могу утверждать, что вызов был не из нашего заведения, но кто вызывал ГСО, я вам ответить не могу.

За результатами інциденту за грати потрапили троє співробітників ДСО. Їх тримають під вартою як підозрюваних у скоєнні тяжкого службового злочину - перевищення повноважень із насильством. Ця стаття передбачає до восьми років ув'язнення.

У Київському районному суді Харкова розповідати про Дениса Нев'ядомського категорично відмовились. Усі його колеги, зокрема голова суду й обидвоє заступників, зачинилися в нарадчих кімнатах. Помічниця судді мовчки зачинила перед камерами двері. На дошці оголошень висить повідомлення, що суддя на лікарняному, розгляд його справ відкладено на невизначений термін.