Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 лютого 2013, 23:51 Службові злочини
Столичні правоохоронці відпустили винного у ДТП з серйозними наслідками
Столичні правоохоронці відпустили винного у ДТП з серйозними наслідками

ДТП по-київському: рушив на червоне, покалічив людей і втік. Аварія за таким сценарієм сталася у столиці майже місяць тому. Постраждалі ще й досі оговтуються від шоку і травм. Та сподіваються, що винуватця, якого не встигли навіть розгледіти, правосуддя покарає.

Сергій Бойко, постраждалий:

- При подьезде к ул. Соломянской, метров 50 до перекрестка, горел зеленый свет, я выезжал осторожно, потому что это на подъем, навстречу мне никого не было, свободно, и доли секунды, треск машины и все.

Сорок років кермує Сергій Дмитрович, а таке уперше. 

- В авто Деу Ланос зажат водитель, при помощи гидроинструмента мы его смогли достать и передали службе.

- Больно!

- А где болит?

- Спина болит, лопатка!

Сергій Бойко, постраждалий:

- 11 ребер сломано, в нескольких местах со смещением, удар легкого, очень сильный, уже больше литра откачали.

Світлана теж потрапила в цю ДТП. Вона переходила дорогу.

Світлана, постраждала:

- Вышла с троллейбуса, уже горел зеленый сигнал светофора - посмотрела - все спокойно, никто не заворачивал с Механизаторов на Соломянсткую, дошла до средины, зеленый сигнал светофора уже начал мигать, и я сосредоточились на машинах которые находились справа и все - больше ничего не помню.

До тями прийшла вже в лікарні. 

- ЗЧМТ, перелом левой руки, левой ноги.

Покалічив людей оцей Субару: за законами фізики і через порушення правил дорожнього руху.

Максим Твердохліб, співробітник Солом'янського ВДАІ м. Києва:

- Как поясняет свидетель, Субару двигалось со стороны Протасового Яра, в напрявлении ул. Соломянской на запрещающий сигнал светофора.

Саме тому ані водій Ланоса, ані перехожа його не помітили. Просто не чекали такої зухвалості. Утім, водій дорогого позашляховика приголомшив їх удруге. 

- Мужик у крови, на лобі, да, водій, забрав барсетку і пішов.

Він переховувався щонайменше добу. Принаймні, ще наступного дня після скоєння ДТП водія Субару не бачили. Це не на камеру Свідкові розповіли в міліції. Тобто про оперативний медичний огляд на предмет, приміром, алкогольного сп'яніння не йдеться. Кермувальника не надто й шукали, він сам прийшов до райвідділку. Його опитали й відпустили.

Ігор Михалко, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Затримати ми можемо тільки по рішенню суду за скоєння тяжких злочинів - тобто це вбивство, особа встановлена, ведеться слідство.

Справу розслідують на підставі статті 286-ї, частини першої - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту водіями, дії яких завдали постраждалим тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Санкції - обмеження волі, виправні роботи або штраф. Надто м'яко - кажуть правники.

Іван Боднарук, правозахисник:

- У будь-якому разі цей водій повинен позбавлятися волі, оскільки є обтяжуючи обставини - а саме зникнення з місця події і ненадання першої меддопомоги. Слідчий, який веде кс, зобов'язаний негайно перекваліфікувати на іншу частину даної статті, як тільки у нього на руках будуть відповідні результати судмедекспертизи.

У головному управлінні столичної міліції знімальну групу Свідка запевнили - перекваліфікація реальна. Але вже в суді.

Ігор Михалко, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Звичайно, це буде принято в рішені суду, як отягчаюче рішення, але це вже буде приймати суд.

Ми стежитимемо за ситуацією, щоб бува нічого у справі не загубили. А ще відкриті для діалогу - залюбки вислухаємо пояснення кермувальника авта, що спричинив цю ДТП. Можливо, в нього своє бачення.