Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 лютого 2013, 21:52 Службові злочини
На Луганщині міліціонери катували чоловіка та вимагали гроші
На Луганщині міліціонери катували чоловіка та вимагали гроші

Дев'яності повертаються. На Луганщині із заявою до прокуратури звернувся житель Ровеньок, якого правоохоронці вивезли за місто, роздягли, побили й викинули на дорозі. Тепер постраждалий заліковує рани, а дії правоохоронців перевіряє прокуратура.

В'ячеслав того дня повертався додому. Каже: біля зупинки побачив знайомих міліціянтів, з одним навчався у школі. Правоохоронці стояли й пили пиво. Він підійшов, а потім сів до салону автівки - побазікати. Щойно заліз до машини - дістав удар у груди.

В'ячеслав Лизньов, постраждалий:

- Начал он меня избивать кулаками в область лица, я начал вот так вот закрываться руками, разбили мне часы. Вот тут кровь пошла.

Проте перша кров лише роздратувала міліціянтів. Екзекуцію вони вирішили продовжити за містом.

Євген Соломін, кореспондент:

- За словами постраждалого, правоохоронці вивезли його саме в цю лісосмугу і тут його били протягом півтори години.

Від чоловіка вимагали грошей - спочатку тисячу гривень. Потім - три тисячі. Коли відмовився платити - витягли з машини й наказали роздягатися до трусів.

В'ячеслав Лизньов, постраждалий:

- Раздели меня - вот я так босиком стою на снегу. Меня гупали как резинового коня, ударил меня по носу и пошла кровь.

Закривавленого та побитого чоловіка правоохоронці кинули на дорозі. Він зміг дійти додому, а звідти його доправили в лікарню.

Олександр Шмигель, завідувач травматології Ровеньківської міської лікарні:

- Действительно больной обращался за медицинской помощью с трамвой носа и грудной клетки. Оказана ему медпомощь и отрправлен домой для амбулаторного лечения.

Мати катованого одразу звернулася в міліцію. Та не дочекалася реакції правоохоронців - звернулася до прокуратури. Там відреагували одразу й розпочали перевірку.

Володимир Анушкевич, прокурор м. Ровеньок:

- На даний час проведені слідчі дії та визначено попередню кваліфікацію як перевищення влади чи службового становища, яке супроводжувалось насиллям.

У самій міліції розпочали внутрішню перевірку. Вже з'ясували - міліціянти працюють у відділі з боротьби з наркотиками і того дня були не на роботі.

Олена Власова, прес-офіцер Ровеньківського МВ міліції:

- Расследованием данного факта занимается прокуратура , поэтому мы не компетентны давать какую-либо оценку до завершения расследования.

Поки розслідування триває, міліціянтів-рекетирів від роботи не усунули. Сам же постраждалий вирішив іти до кінця - найняв адвокатів і хоче будь-що притягти кривдників до відповідальності.