Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 червня 2012, 11:55 Службові злочини
Мешканка Запорізької області звинувачує донецьких міліціянтів у побитті
Мешканка Запорізької області звинувачує донецьких міліціянтів у побитті

У Донецьку розпалюється скандал. Прокуратура перевіряє дії місцевих правоохоронців. Їх звинувачують у викраденні та знущанні з дівчини-свідка.

Спочатку, розповідає Катерина Жужева, її викликали до Акимівського райвідділку міліції, що в Запорізькій області. Звідти дівчина не повернулася. Невідомі чоловіки, які назвалися правоохоронцями, запропонували підвезти додому. Втім, вояж затягнувся.

Катерина Жужева, постраждала:

- Я не хотела с ними ехать. Я боялась этих людей. На что они силой запихнули меня в машину. Акимовские сотрудники РОВД также это все видели, но они отворачивались в другие стороны, чтобы не смотреть на это.

Дівчину знайшли в Ленінському райвідділку Донецька. Сюди її привезли, аби розпитати про цивільного чоловіка, нібито причетного до тяжкого злочину.

Михайло Сандросян, заступник керівника Ленінського РВ міліції м. Донецька:

- Была установлена гражданка Ж и ее связь с одним из подозреваемых. И для проведения следственных действий она была доставлена нашими сотрудниками в Ленинский райотдел, где была допрошена и отпущена домой.

Катерина каже - поїздка з Акимівки до Донецька супроводжувалася моральним знущанням та побиттям. Її родич Євген надав кілька відеофайлів, коли дівчині через запаморочення в голові доводилося викликати швидку.

Євген Бацин, родич постраждалої:

- Ее обследовали. Обнаружили ушиб 10 и 12 ребра. Как Катя рассказывала, ее били и говорили, что мы бьем так, что следов не останется. Поэтому вы ничего не докажете.

Нині прокуратура проводить перевірку факту побиття Катерини.

Анатолій Марахин, прокурор Ленінської районної прокуратури м. Донецька:

- Мною было прийнято заявление от гражданки. В этот же день она и сопровождающие ее родственники были опрошены о всех обстоятельствах происшедшего работниками прокуратуры. В настоящее время проводится проверка в порядке статьи 197, устанавливаются все фигуранты событий, какие телесные повреждения имеются у заявителя, способ их образования. После чего будет принято решение по данному факту.

Нині Катерина - в лікарні. Родичі кажуть - коли дівчина бачить людей у формі, сильно нервується та плаче. Пошуки її цивільного чоловіка тривають. Жінці коханий досі навіть не подзвонив.