Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 березня 2012, 15:06 Службові злочини
У Києві здійснена спроба силоміць розділити Лук'янівський ринок
У Києві здійснена спроба силоміць розділити Лук'янівський ринок

Розбиті носи та покалічені голови. А ще - зламані ворота, розкурочені ролети та понівечені торговельні місця. Так невесело в Києві закінчилася спроба поділити Лук'янівський ринок. Деталі побоїща - від наших кореспондентів.

Це не репортаж зі знімань гостросюжетного бойовика, і не кінохроніка чергової революції. Так розпочався робочий день на столичному Лук'янівському ринку.

Олександра, підприємиця:

- Приїхала машина, ворвались у ринок куча народа, десь больше ста человек. Начали орать, кирпічами потом начали кидать. Харашо, що осьо поправляла шапку, і попало не в голову, а в руку.

Роман Ропотан, заступник керівника Лук'янівського ринку:

- З держаками від лопат , в масках зайшли на Лукянівський ринок. Скрутили усіх охоронців, які є у нашому колективі. Перевернули усі прилавки, незважаючи, що були усі з товаром.

Підприємець Денис, як завжди в понеділок, привіз на ринок товар. Однак потрапити на робоче місце чоловікові не вдалося.

Денис, підприємець:

- Привез мясо. Приехал к своему товару. Опа - закрыто. Я говорю: "Впустите!" - "Не пустим. Рынок наш". Говорю: "Ребята, дайте забрать товар!" - "Мы не дадим. Официально рынок не работает".

За словами Дениса, невідомі наказали всім торгівцям розійтися по домівках. А щоби довго не роздумували...

Ольга, підприємиця:

- Захватили у нас огнетушители, у них с собой были газовые баллоны, и - на всех торгующих людей... Открывали огнетушители и женщин с ног до головы обливали.

Викурювання людей з ринку тривало майже годину. Та підприємці виявилися не з лякливих - попри чад, їдку піну і зливу каміння кинулися розбирати споруджені нападниками барикади.

Денис, підприємець:

- Мы, как предприниматели, собрались все дружно, и ровно за час... С Черкасс, с Киевской области приехали предприниматели, которые работают здесь. Нас было более, чем 300 человек. Мы силой взломали ворота, и вы бы видели, как эти рейдеры, не то, что как мыши. Выбили окно и убегали, я Вам говорю.

Коли на місце інциденту прибули журналісти "Свідка", ринок потроху оговтувався від пережитого.

Підприємець:

- А тут он… Поломали ролет... Все ломали… Там тоже.

- А яким чином?

- Баррикаду делали. Тут все стояло, и все было завалено.

Підприємець:

- Побили здесь торговые места, электропроводку повредили, товар повредили. Укрепляем ворота от бандитов. Новые ворота ставим.

Хто саме влаштував бойовище на Лук'янівському ринку - тут ні для кого не секрет.

Роман Ропотан, заступник керівника Лук'янівського ринку:

- Наші опоненти кажуть, що купили цей ринок у 10 році. І жодного разу не хочуть сідати з нами за стіл переговорів. І з нами, і з підприємцями.

Ігор Михалко, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Тривають судові позови. Ряд судових позовів. Суд приймає рішення на користь однієї з сторін, і з цього приводу виникають конфлікти. Але міліція забезпечує охорону громадського порядку.

За словами правоохоронців, внаслідок інциденту ніхто з людей по допомогу медиків поки не звертався. Жодної заяви про завдання збитків до міліції також не надходило.