Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 березня 2012, 12:20 Службові злочини
В Одесі вдові трагічно загиблого ДАІшника видали недобудоване житло
В Одесі вдові трагічно загиблого ДАІшника видали недобудоване житло

Скандал в Одесі. Стосується він сумнозвісної операції із затримання банди Дикаєва. Під час зустрічі з бандитами загинули двоє міліціянтів, серед яких - ДАІвець Олександр Розмариця. Його вдові міський голова пообіцяв квартиру, на яку родина чекала багато років. Житло дали, щоправда, недобудоване.

Звільнили з роботи заступника одеського міського голови Олександра Орлова, що мав опікуватися житловими проблемами. Серед причин, через які чиновник поніс дисциплінарну відповідальність: справа вдови загиблого ДАІвця та історія з 30-ма ветеранами, що півроку не можуть вселитися в надані їм квартири.

Олексій Костусєв, Одеський міський голова:

- Погибшим, семьям погибших милиционеров, раненным будет выделена материальная помощь. А семье старшего прапорщика Александра Розмарицы, где осталось двое несовершеннолетних детей, город выделит квартиру.  

Вдова вбитого терористами міліціянта Ганна Розмариця з двома доньками мешкає в крихітній орендованій квартирі. Раніше винаймали її з заробітку чоловіка. Після його загибелі сплачувати самотужки дві з половиною тисячі гривень жінка не може. Їй допомагають колеги Олександра.

Ганна Розмариця, вдова загиблого міліціянта:

- Мэр мне вручил справку, или как это называется, потом по этой справке мне вручили в Киевской райадминистрации ордер на квартиру. Но там адреса нет, там только строительный адрес. И я подписала документ, что муж у меня снимается с квартирного учета.

Двокімнатна квартира, в яку родина загиблого міліціянта мала в'їхати ще п'ять місяців тому, розташована в недобудованій споруді. Та посадовці з'ясували це, чомусь, тільки на останній сесії міськради.

Георгій Селянин, депутат Одеської міської ради:

- Только после ввода в эксплуатацию дома можно говорить о том, что возникает право собственности, понимаете? Ей не выдали ни инвестдоговора, ни других документов, которые подтверждают её права на эту квартиру.

Чому вдові видали ордер на квартиру в недобудові - в міськраді не поточнили. Але пообіцяли найближчим часом ситуацію виправити - надати іншу оселю вже в готовому будинку.

Анатолій Рагулін, керівник управління Одеської міської ради:

- Руководство города выбирали лучший дом более нового проекта большей площади, но если есть сегодня таковая необходимость, город с УВД готов полностью заменить документы в самые кратчайшие сроки, дом сдан в эксплуатацию, и они могут заходить.

Жінка сподівається, що цього разу керівництво міста виконає свої обіцянки, адже окрім мрії про власне помешкання та нагород чоловіка в її сім'ї більше нічого немає.