Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 лютого 2012, 15:40 Службові злочини
Підприємці столичного ринку "Юність" захищали свої робочі місця від комунальників
Підприємці столичного ринку "Юність" захищали свої робочі місця від комунальників

Бійкою розпочався день для підприємців столичного ринку "Юність". Близько п'ятої ранку комунальники рушили зносити кіоски на перетині вулиць Шолом-Алейхема та Миропольської. Але обурені продавці стали живим щитом перед технікою.

Все почалося близько п'ятої години ранку. До яток міні-базару "Левадії", що на території "Юності", під'їхали "Беркут", комунальники й багато техніки. Почали демонтувати кіоски.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Зрізані ворота та поламані ятки - так закінчилася сутичка між підприємцями та владою. Люди кажуть: тепер біля своїх кіосків доведеться ночувати.

Пані Леся стискає в руках видану медиками довідку. Жінка каже: вранці в неї підскочив тиск, ледь не знепритомніла. До такого стану, стверджує, її довели загарбники базару.

Леся Романченко, приватний підприємець:

- Міліція прийшла, мене притиснула до того о - притиснули, що мені довелося викликати швидку допомогу. В мене був тиск 220 на 120 я відмовилася від госпіталізації тільки тому, що я не знаю, що тут буде в мене ж тут весь товар, всі документи, то є мій заробіток, мій хліб.

Пані Людмила не постраждала, а ось її ятка - майже зруйнована.

Людмила Лемішко, приватний підприємець:

- Поломали здесь мой лоточек полностью, поломали все стены, здесь все стены и спереди сняли ролеты и посрезали газосваркой замки.

Олексій, охоронець базару, разом з двома приятелями взагалі опинився в райвідділку. За які гріхи - чоловік не втямить.

Олексій, охоронець:

- Мы находились внутри рынка, когда они выломали. Нас находилось тут три сотрудника, они положили нас лицом в пол и вывезли в милицию, а там они не знали, что с нами делать.

Ігор Михалко, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Було затримано трьох осіб, які перешкоджали по демонтажу, ну, раз ці люди відпущені, постраждалих немає.

Підприємці не збагнуть, за що їх виганяють. Кажуть, за оренду яток адміністрації базару платять справно. Його керівництво також розводить руками.

Сергій Боянов, керівник ТОВ " Левадія Груп":

- Киевводоканал, погодження, Киевгаз, Автодор, и кадастровый план. Уже оснований никаких не было, они придрались к столбу. Тут стоит столб непонятный, так я так и не понял.

Прямуємо до Деснянської районної адміністрації. Її голова розповідає: просили керівництво базару власноруч демонтувати кіоски. Бо, запевняє, торгують там незаконно.

Віктор Жеребнюк, голова Деснянської райдержадміністрації м. Києва:

- Це роздільна смуга, це взагалі був газон, і цей газон незаконно захвачений. Ми створили комісію, яка виїздом на місце - каналізаційні люки, стовпи леп, які обстроєні і торчать прямо з даху.

Та коли комунальники приїхали демонтувати рундуки, адміністрація базару їх здивувала, бо показала новий документ від БТІ. За ним ТОВ "Лівадія" має право власності. На всі ятки.

Віктор Жеребнюк, голова Деснянської райдержадміністрації м. Києва:

- З’явився такий документ цікавий про державну реєстрацію цих незаконних ларьків. Це капітальна будівля, БТІ. Я сьогодні тільки отримав, вони з рукава дістали. Було сьогодні на нараді озвучено Попову, він дав доручення розібратися, наскільки достовірні ці документи.

Поки ж адміністрація розбиратиметься, чи справжні папери, підприємці мають намір пікетувати адміністрацію президента. Бо, певні, чиновники їм спокої не дадуть і знайдуть притичину, аби закрити базар.