Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 лютого 2012, 15:07 Службові злочини
На Прикарпатті через материнський недогляд загинула однорічна дитина
На Прикарпатті через материнський недогляд загинула однорічна дитина

Соціальні служби запізнилися. На Прикарпатті жінку позбавили материнських прав після того, як її однорічна дитина померла через недогляд. Лікарі заявляють: життя малої забрала пневмонія, а причиною хвороби стало серйозне переохолодження.

Однорічна дівчинка застудилася, тяжко хворіла. А вже за кілька днів шокований прикарпатський райцентр завмер від трагічної новини - маля померло. Люди впевнені: лихо сталося через матір дитини.

Василь Монастирецький, керівник Надвірнянської дитячої лікарні:

- Мама пояснювала, що дитина була хвора, вона прийшла додому звідкись, і побачила мертву дитину. Там була визначена гнійна пневмонія.

Медики, сусіди, соціальні служби - всі одностайно кажуть: жінка неналежно доглядала дитину від самого народження. Разом з коханцем постійно пиячила. Аби позбавити її материнських прав, й клопотання до суду скерували. "Феміда" його підтримала ще в грудні минулого року. Але законної сили рішення набуло якраз по смерті дитини.

Віра Безбородько, суддя Надвірнянського районного суду:

- Служба у справах дітей не просила суд до негайного виконання звернути.

В соціальній службі тепер лише руками розводять, кажуть: зі свого боку зробили все необхідне. З матір’ю бачилися, до суду звернулися, але що історія закічиться трагедією - не очікували.

Марія Сметанюк, керівник служби у справах дітей Надвірнянської райдержадміністрації:

- Звичайно, ми знали, ми в січні були в сім'ї. Є різні ситуації, дітям властиво хворіти, такого випадку ніхто не сподівався.

Тепер і за соціальних працівників, і за горе-матусю візьметься прокуратура. Цілком імовірно, що вже у в'язниці жінка знову стане матір'ю. Затримана за злісне невиконання батьківських обов'язків вагітна.