Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 січня 2012, 14:10 Службові злочини
На Сумщині у райвідділі міліції помер 32-річний чоловік
На Сумщині у райвідділі міліції помер 32-річний чоловік

Надзвичайна пригода в Сумській міліції: в приміщенні правоохоронців помер 32-річний чоловік. Його викликали як свідка у справі про вбивство. Півтори години пробув у відділку - і "швидка" констатувала смерть. Що сталося - з'ясовували наші кореспонденти.

Натовп молодиків чергує біля моргу з учорашнього вечора. Всі чекають на висновки експертизи, яка має пояснити: чому їхній друг помер у міліційному райвідділку, куди його викликали для звичайної бесіди.

Олександр Курило, товариш загиблого:

- В час он уехал из дому, а в полседьмого вечером сообщили: человек приехал в милицию и поехал на тот свет. Осталось 2 детей. Просто.

Дружині Олексія повідомили про смерть чоловіка вже ввечері. Окрім цього - жодних деталей.

Валентина Ходакова, дружина загиблого:

- Мне вообще ничего не рассказывали. Зачем его забрали - никто ничего не рассказывал.

Жінка до моргу зайти не змогла, замість неї пішов друг родини. Каже, побаченим приголомшений.

Сергій Ліцкевич, товариш загиблого:

- На подбородке у него видны ссадины, так я обратил внимание, что у него во рту запеклась кровь. На руках у него тоже отчетливо видны ссадины. Предположительно, от наручников, руки у него потерты, сдерты.

В міліції пояснюють: Олексія запросили як свідка у справі про вбивство. Але під час розмови йому стало зле, і він знепритомнів. Викликали швидку допомогу.

Олександр Крючковенко, керівник Сумської станції швидкої медичної допомоги:

- Застали молоду людину вже без ознак життя. Всі заходи, які проводились лікарем на догоспітальному етапі, успіху не мали, і була констатована біологічна смерть до прибуття бригади швидкої медичної допомоги.

Свою причетність до смерті молодика правоохоронці заперечують. Кажуть, за висновками експертизи - Олексія вбив гострий панкреатит й серцева недостатність.

Вадим Дзюбинський, в.о. керівника Ковпаківського РВ міліції м. Сум:

- Гражданина никто не бил. Повреждения, которые оказались у него на теле, - от наручников, от зажатия наручников в связи с тем, что он оказывал сопротивление. Но как только человеку стало плохо, наручники с него сразу сняли, а телесные повреждения в виде ссадин на подбородке могли у него появиться вследствие оказания первой медицинской помощи. Работники уголовного розыска делали ему искусственное дыхание, использовали нашатырь, когда ждали прибытия скорой помощи. Больше никаких повреждений на теле лица не выявлено.

Родичі загиблого міліціянтам не вірять, тому мають намір провести незалежну експертизу.

Ігор Ходаков, брат загиблого:

- Здоровье он никогда не жаловался, никогда в больницы не обращался. Даже те справки у нас лежат, ну, никогда он в больницу не ходил. По-любому, его там пытали, били, ну, я не знаю.

Тим часом, родичам померлого чоловіка в міліції заявили: провадять службове розслідування. Узялася за справу і прокуратура.