Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 грудня 2011, 15:54 Службові злочини
У Луганську не могли знайти вакцину для хлопця, якого покусала собака
У Луганську не могли знайти вакцину для хлопця, якого покусала собака

Вже в Луганську шукали вакцину проти сказу. Місцевого хлопчика покусав собака. Та коли батьки привезли дитину до лікарні, виявилося, що сироватки там немає. Обіцяли допомогти наступного дня. Згодом повідомили: через брак фінансування вакцину матимуть не раніше наступного бюджетного року. Вмирає ж людина від сказу через півмісяця.

Давид близько сьомої вечора повертався додому. Каже, ходить цією дорогою постійно. Якоїсь миті відчув, що його хтось переслідує. Повернувся - позаду бігли троє псів. Один із них вкусив хлопця за ногу.

Давид Аванесян, постраждалий:

- Вот оттуда выбежала и грызанула. Пока разворачивался, она цапнула. Ну, а что - три собаки, кидаются. Что мне делать? Взял и убежал. А собака большая, Чуть выше колена. Моего колена.

Лише вдома відчув біль у нозі й побачив кров. Мати одразу вдарила на сполох. Каже, знає, що дикі тварини можуть бути хворі на сказ, який передається людині через кров. Тому терміново поїхали у травмпункт. Там обробили рану й відпустили додому. Сказали, що вакцини немає, можливо, буде вранці. Проте наступного дня все повторилося - щеплювати хлопця не було чим.

Наталя Аванесян, мати постраждалого:

- Ми оформились в стационар. Когда поднялись вверх, нам сказали, что вакцины нет, и она будет с нового года, в худшем - её вообще не будет. Министерство бедное, финансирования в ближайшее время, возможно, не будет, поэтому предлагаем вам самим купить вакцину.

Сироватку знайшли лише в одній луганській аптеці. Її купили за півтисячі і вкололи. В лікарні підтвердили, що з вакциною - клопіт.

Генадій Георгієв, лікар-травматолог Луганської дитячої лікарні № 3:

- Ну, конец года - это когда все заканчивается, и нас просят потерпеть. Вот когда не хватает денег, или мы их потратили, получается проблема с приобретением вакцины. Вакцина в аптеках есть, и населению приходится покупать за собственные деньги, когда мы исчерпали собственные возможности.

Мати покусаної дитини звернулася до МОЗу й уряду. Там пообіцяли найближчим часом дати письмову відповідь на питання, де поділася вакцина проти сказу. Луганські ж чиновники запевнили: проблем немає. А винними називають лікарів, які просто не знайшли сироватки.

Генадій Бунеєв, перший заступник керівника ГУ охорони здоров'я Луганської ОДА:

- Возможно действительно закончилась вакцина на тот момент, и сотрудники сказали, чтобы купили, не подумав, что можно позвонить в управление здравоохраниния, и мы своим приказом перераспределили, и инцидент был бы исчерпан.

Чиновники обіцяють провести розслідування цього випадку й покарати винних.