Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 грудня 2011, 15:50 Службові злочини
В Оболонському район Києва під час земельних воєн спалили господарську споруду
В Оболонському район Києва під час земельних воєн спалили господарську споруду

Згоріла господарська будівля і в Києві. Стояла вона в Оболонському районі, а знищили її через земельні війни. Власника садиби ще й поранили ножем. Він тепер чекає на повернення кривдників.

На початку вісімдесятих цю ділянку отримали Сергієві батьки. Чоловік й гадки не мав, що колись її доведеться відстоювати в бійках. Та одного дня приїхали шестеро, і заходилися зносити паркана.

Сергій Онищук, постраждалий:

- Они сказали: "Это наша земля, поставим здесь два дома прямо перед вами". Не смотря на то, что это санитарная зона. Здесь не то, что строить ничего нельзя - здесь нельзя вести садивництво и огродництво.

Господаря ніхто не слухав. Зчинилася штовханина.

Сергій Онищук, постраждалий:

- Один из них достал нож. Я понял, будет применятся холодное оружие, пытался вырвать. Мне после визита этих гостей, когда я пытался защищаться, мне наложили 16 швов на руки.

Міліціянти, котрих викликали, нікого не затримали. Невідомі візітери відступили та пообіцяли господареві повернуться вночі.

Сергій Онищук, постраждалий:

- Милиция их предупредила: "Если, ребята, у вас есть вопросы по земле, решайте их в суде. Ночью это не решается. Ну, и в 2 часа ночи приедем". Не придали значения - и результат на лицо.

Нападники не збрехали. О третій ночі спалахнула його господарська будівля.

Сергій Бахор, інспектор Оболонського РВ ГУ Держтехногенбезпеки м. Києва:

- Оскільки будівля не була підключена до електромережі, на території ніхто не палив, багаття не розводив, причина як необережне поводження з вогнем відхиляється.

Поки знімальна група працювала, на місце приїхав представник господаря іншої частини ділянки. Чоловік запевнив: до пожежі та поранень Сергія - ані він, ані його люди не причетні. А щодо паркану і землі - то все законно.

Олексій Довгалюк, мешканець м. Києва:

- Акт получен в апреле 2010. Эта земля не кооперативная, она только межує с кооперативом, и выделялась она решением КМДА.

Журналісти поцікавилися: навіщо комусь земля в санітарній зоні? За словами пана Довгалюка, його клієнт, що працює звичайним фрезерувальником на заводі, про свої плани йому не розповідав.

Олексій Довгалюк, мешканець м. Києва:

- Може стояти дачний будинок, можна дерева, городину.

- Тобто, під забудову?

- Нет.

- Ну, а який дачний будинок?

- Якщо так и брать норми, так і цей будинок нада зносити.

Сергій показує документи. Каже, від паркану до паркану земля його батьків. А тому боронитиме її до кінця. У міліції ж із висновками не поспішають. Кажуть, розслідуватимуть інцидент продовж відведених законом десяти діб.