Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 грудня 2011, 12:31 Службові злочини
На Полтавщині 10-місячний хлопчик помер через байдужість матері
На Полтавщині 10-місячний хлопчик помер через байдужість матері

10-місячний хлопчик помер на Полтавщині через байдужість 18-річної матері. Немовля тривалий час хворіло, а його ненька не надто зважала на це. Тож коли крихітку доправили до лікарні, врятувати вже не змогли. Тепер у смерті сина мати звинувачує медиків. Ті, своєю чергою, твердять: занапастили малюка рідні. У справу втрутилися правоохоронці.

Першим ударив на сполох незнайомий чоловік. Того дня Михайло їхав у відрядження. На трасі помітив худорляву дівчину з немовлям на руках. Водій зупинився - молода мати попросила підвезти її додому. Дорогою розповіла, що її дитина дуже хвора, на термінову операцію грошей не вистачає. Бабуся померла, чоловіка немає. Водій підвіз пасажирку аж до її оселі й дав на лікування 500 гривень. За два дні заїхав до шпиталю дізнатися про стан 10-місяшного Максима. Та тут його приголомшили: мати в місті знана брехунка, і лікарям малого півроку не показувала. Чоловік розповів, що дитинка нездужає, тож медики й соцпрацівники вирушили до будинку, де мешкає крихітка. Побачене всіх шокувало. Матері вдома не було, а "померла" бубуся спокійнісінько дивилася телевізора.

Тетяна Жукова, сімейна лікарка Степнянської амбулаторії:

- Бабушка сидела на диване, щелкала семечки, ребенок лежал в отдельной комнате без присмотра. Патронажная сестра посмотрела этого ребенка, увидела, что он нездоров, позвонила мне и сказала, что он в тяжелом состоянии.

Та бабуся не мала наміру віддавати онука, дитину медикам довелося забирати силоміць. І їхати до лікарні з малим стара відмовилася. Одяг, їжу й ліки для Максимка в амбулаторії придбав той самий небайдужий водій Михайло.

Тетяна Жукова, сімейна лікарка Степнянської амбулаторії:

- Ребенок был крайне тяжелый. Он был отечный, бледный очень. Из глаз, коньюктива глаз была красная, из глаз выделялись сукровичные выделения. Вокруг рта были множественные эрозивные высыпания.

Медики одразу поставили діагноз - сепсис, загальне зараження крові. Боролися за життя малюка, але дитина була вкрай занедбана. Хлопчик погано їв, і вже навіть не плакав. За три дні він помер. "Занапастили лікарі", - тепер переконує мати.

Мати померлого малюка:

- Коли дитина захворіла, я повезла її до лікарні. У лікарні наполягала, щоб поклали до лікарні, але у лікарні сказали, що нестаціонарне захворювання, прописали ліки. Все це ми купили. Ми лікували, як сказали лікарі, але воно не допомагало.

Слідство вже дізналося: до медзакладу жінка не зверталася. Хлопчик народився здоровим, а за два місці мати забрала його медичну картку з лікарні, й більше її там ніхто не бачив.

Яна Касич, секретар Степнянської сільської ради:

- Це сім'я брехунів, тому що вони усім навіть по селу всім розказують, що смерть дитини - це вина лікарів. Вона своєї вини не освідомлює взагалі.

Сергій Яременко, співробітник Полтавського РВ міліції:

- На даний час матеріали всі зібрані по відношенню до матері за неналежний догляд за дитиною, та передані до Полтавської для вирішення питання про порушення кримінальної справи.

Якщо провину матері доведуть, за неналежний догляд дитини їй загрожує до 5 років ув'язнення.