Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 грудня 2011, 13:04 Службові злочини
У Миколаєві жінка залишила свого новонародженого на порозі пологового будинку
У Миколаєві жінка залишила свого новонародженого на порозі пологового будинку

Народила й кинула. У Миколаєві шукають матір, яка поклала свою крихітну дитинку на порозі місцевого пологового будинку. Медики з'ясували: дівчинка з'явилася на світ кілька годин тому.

Вранці молодий щасливий батько поспішав до дружини в пологовий будинок. Невеличкої картонної коробки біля порогу спочатку навіть не помітив, і вже пройшов повз. Аж раптом почув плач дитини.

Ганна Миколаєва, акушер-гінеколог пологового будинку №1 м. Миколаєва:

- Обратился к нам. Мы увидели, что действительно лежит там ребенок, в коробке, накрыт разными пеленками, это была девочка. Девочка недоношенная.

Поспіхом перев'язане пуповиння, з речей - стара ковдра. Медики припускають: народили дитину вдома і у проблемній сім'ї. Та найбільше вразило лікарів, що тригодинне немовля покинули на холодній вулиці. Крихітка важить менше двох кілограмів, а температура її тільця ледь сягала 25-ти градусів.

Тетяна Опалко, лікар-неонатолог Миколаївської міської дитячої лікарні:

- Ребенок получил тяжелую холодовую травму. Был найден с очень низкой температурой тела, поэтому как это отразится, какой температура оставила след - будет видно в дальнейшем после проведенных обследований.

Поки лікарі обстежують дівчинку, правоохоронці шукають матір-зозулю.

Володимир Рурик, керівник відділу УМВС України в Миколаївській області:

- По данному факту проводится проверка по установлению места нахождения родственников данного ребенка.

Якщо породіллю знайдуть, їй загрожує кримінальна відповідальність за те, що покинула дитинку в небезпеці. Слідчі вже готуються порушити карну справу. Жінку можуть позбавити волі на три роки.