Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 грудня 2011, 12:10 Службові злочини
На столичній Троєщині без гарячої води мерзнуть півтори тисячі жителів
На столичній Троєщині без гарячої води мерзнуть півтори тисячі жителів

На вулиці вже зима, а на столичній Троєщині мерзнуть півтори тисячі мешканів. У їхньому будинку немає гарячої води. ЇЇ не стало кілька місяців тому. Відтоді люди оббивають пороги різних інстанцій, але на них ніхто не реагує.

Ада Миколаївна - пенсіонерка. Каже, в такому поважному віці треба перед телевізором сидіти, а їй доводиться тягати важкі каструлі з водою. В будинку немає гарячої води, тож аби елементарно помитися витрачаєш купу часу та сил.

Ада Миколаївна, мешканка м. Києва:

- Ну, мій вік - я після лікування, хребет, все, і я тягаю оце кожен раз каструлі.

Ніна, мешканка м. Києва:

- У нас по три сім'ї в квартирі по двоє дітей. Мало того, що в квартирах холодно, так ще й і немає гарячої води, особливо з утра зовсім нема води. А на вечорі - то трошки-трошки тепліше, но дітей не можна мити.

Пан Віктор каже: аби з крана побігла вода хоча б, кімнатної температури, треба годину її зливати. А поки біжить холодна, лічильник рахує, як за гарячу.

Віктор, мешканець м. Києва:

- На місяць двадцять кубов натекло, купались пять раз, а натекло 20 кубов, треба зливать воду, щоб хоч трошки тепленька була вода.

Люди обурені. Телефонували до "Київенерго". Комунальники розкопали подвір'я, але нічого не знайшли.

Віктор Бабенко, голова житлово-будівельного кооперативу:

- Розрили трасу, в общем, оказалося, що напрасно все це зробили, потому що вона в другому місці порвана. Визвали лабораторію, лабораторія показала, де. Значить, перекрили трубу і уїхали.

Відтоді минуло вже більше двох місяців, але гаряча вода до кранів не добігає. Натомість, б'є потужним струменем під землею: біля будинку колодязі повні окропу. Люди бояться ходити поряд. Усі добре пам'ятають минулорічні випадки,коли асфальт провалювався, кияни падали під землю й обварювалися у воді.

Віктор Бабенко, голова житлово-будівельного кооперативу:

- Отключили, трубу котора тече в їх, оце знову прорвалао, тому що парує полні колодязі води кругом.

Люди кажуть: написали листи чи не в усі інстанції. Реакції - нуль. Тим часом, у "Київенерго" коментувати ситуацію не схотіли. Тільки прислали листа.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- "Київенерго" повідомило: води у будинку на вулиці Сабурова немає, бо там пошкоджена циркуляційна система мереж гарячого водопостачання. Однак коли її відремонтують - так і не відповіли.

Кажуть, від такої самої проблеми страждає дві з половиною тисячі будинків. Ремонтувати обіцяють поступово - аж до 2015-го року. Відтак, мешканцям горе-будинку краще загартовуватися.