Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 листопада 2011, 14:25 Службові злочини
У Кривому Розі 24-річна породілля залишила новонародженого на балконі
У Кривому Розі 24-річна породілля залишила новонародженого на балконі

Ще одна навіжена, але вже у Кривому Розі, також поміркувала, що третій - зайвий. Народила вдома, загорнула у простирадло, винесла на балкон, і кудись пішла. Якби не родич жінки, що вийшов посмалити, малюк просто б замерз, адже того дня термометр показував близько нуля.

Оцей хлопчик першого ж дня свого життя потрапив до реанімації з переохолодженням. У простирадлі на балконі він пролежав майже 4 години.

Володимир Голоцван, заввідділу лікарні №4 м. Кривого Рога:

- Синенький, на ощупь - как ледышка. Ребенок еще нуждается в длительном лечении, в дообследовании. И о перспективах дальнейших этого ребенка можно судить только потом.

Немовля народилося вдома. Його матері - 24. Жінка незаміжня, та вже має двох дітей. Третій малюк виявився зайвим, тож віднесла його на балкон.

Діана Лук'яненко, керівник відділу Криворізького МВ міліції:

- После того, как она его родила, нею лично было принято решение, что как бы он ей в дальнейшем в жизни не нужен, с ее слов, она не разбиралась - живой ребенок, или не живой.

Правоохоронцям горе-матір уже добре відома, адже за неналежне виховання двох старших дітей її притягали до адміністративної відповідальності.

Правоохоронець:

- За детьми не смотрят, не трудоустроена, воспитанием их не занимается.

Поспілкуватися з журналістами та пояснити свій учинок жінка відмовилася.

Породілля:

- Я не хочу.

- Почему вы не хотите?

- Не хочу, не хочу я. (Іде)

Так само соромиться говорити про вчинок породіллі і її старша сестра.

Сестра породіллі:

- Я не буду ничего говорить о ней.

- А вы девочку навещали навороженную?

- Да, навещала. Все хорошо.

- Вы заберете её, или оставите?

Матір крихітки поклали до гінекологічного відділу. На запитання лікарів, чому не стала на облік як вагітна й вирішила народжувати вдома - жінка пояснила.

Костянтин Швець, заввідділу лікарні №7 м. Кривого Рога:

- Не посчитала нужным. Ну, к сожалению, это встречаются такие вещи.

- Почему она не посчитала?

- "А что, я третий раз у меня роды, я не считала, допустим, в данной ситуации, что это нужно делать". Это всё. Родился ребенок - ну, вызови "скорую", допустим, пускай заберут в роддом.

За те, що породілля покинула немовля в небезпеці, їй може загрожувати до 5 років позбавлення волі. Нині прокуратура вирішує питання про порушення кримінальної справи. А ще жінку можуть позбавити материнських прав.