Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 листопада 2011, 12:19 Службові злочини
У Львові заборона на торгівлю алкоголем з 22 до 10 годин діє не для всіх магазинів
У Львові заборона на торгівлю алкоголем з 22 до 10 годин діє не для всіх магазинів

У Львові вже рік діє так званий нічний "сухий закон". Місцева влада заборонила продаж алкоголю у крамницях та кіосках від 22-ї до 10-ї ранку. Та чи менше п'ють львів'яни?

Ось крамниця в середмісті, що спеціалізується на продажі алкоголю. На годиннику вже по 22-гій - заклад мав би бути зачинений. Та біля нього - черга спраглих. Серед них і журналіст. Він без проблем купує горілку.

Журналіст:

- А вони цілодобово тут працюють?

- Та, до ранку.

Помітивши журналістів, продавчиня зачиняє крамницю.

Журналіст:

- Скажіть, ви продаєте спиртне?

- Ой, дівчата, я вас прошу (закриває віконечко).

А ось ще один алкомаркет у середмісті. Покупці вже заходять середину. Пляшки продають усім охочим доти, доки охорона не помічає відеокамери. Те, що замовчують продавці, залюбки розповідають їхні постійні клієнти.

Місцевий мешканець:

- Скажіть, де можна купити зараз спиртне?

- У магазинах!

- А не заборонили?

- Кому заборонили, а кому - нэ!

У міській раді, де ініціювали "нічний сухий закон", усю відповідальність покладають на міліцію - мовляв, вона повинна контролювати графік роботи крамниць.

Ірина Кулинич, керівник департаменту Львівської міської ради:

- Це питання до правоохоронних органів, тому що тільки вони можуть покривати такі магазини чи таких підприємців, що вони не бояться. По-перше, є факти, що вони попереджають магазини, що буде здійснено перевірку. По-друге, є такі факти, що вони відмовляються складати акт про правопорушення.

У міліції свою лояльність до алкоторгівців заперечують. Просто, пояснюють, неможливо всіх пильнувати.

Олег Сеньків, керівник дільничних інспекторів м. Львова:

- По даному факту зробимо перевірку, я думаю. Личаківський район, якщо ви кажете, на Шота-Руставелі. Перевіримо, як вони там, я думаю, усунемо. Акти складаються, направляються багато матеріалів. Ну, я знаю, підприємці не завжди реагують.

Заборона продавати вночі спиртне - справа, може й добра, кажуть міліціянти. Утім, констатують: злочинів за останній рік у стані алкогольного сп'яніння побільшало вдвічі.