Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 листопада 2011, 13:28 Службові злочини
На Донеччині колишнього даішника незаслужено звинувачують у службових порушеннях
На Донеччині колишнього даішника незаслужено звинувачують у службових порушеннях

Майже чотири роки оббиває пороги українських судів колишній інспектор ДАІ з Донеччини. Його звинувачують у службових порушеннях. Але сам чоловік запевняє: страждає на замовлення працівників СБУ, бо не хотів їх вигороджувати після участі в ДТП.

Все розпочалося ще в 2007-му. Колишній ДАІвець Вадим розповідає, як виїхав на звичайне повідомлення з чергової частини. Сталася ДТП на залізниці.

Вадим Синявський, колишній працівник ДАІ:

- Я имел неосторожность выехать на ДТП с участием работника СБУ, который в новогоднюю ночь, 1-го января 2007-го года, въехал в стоячий локомотив на переезде около ЯКХЗ.

Екс-міліціянт говорить, що в процес оформлення автопригоди втрутився його безпосередній керівник. Учасників ДТП відпустили, а непоступливого інспектора взялися виживати з роботи. Синявського звинуватили в покриванні нелегальних перевезень брухту. Вадим стверджує: його підставило власне керівництво на замовлення співробітників СБУ.

Вадим Синявський, колишній працівник ДАІ:

- Постоянно критиковал свое руководство о том, что работают "чайки", это работники ГАИ, которые не ведут правоохранительные действия, они работают на карман руководству.

Адвокат Вадима запевняє, що справа проти його клієнта грубо сфальсифікована.

Віктор Цвірко, адвокат:

- Нестыковки?! Они начинаются с первого листа, с протокола осмотра места происшествия. СБУ написал прямо на месте протокол происшествия, на суперсовременном компьютере, на суперсовременном принтере. Откуда электричество?!

Коментувати дану справу відмовилися і в СБУ, і в прокуратурі. Разом із тим, обвинувачення вимагає для Вадима Синявського сім років тюрми. Та колишній інспектор налаштований дійти до Європейського суду.