Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 листопада 2011, 15:42 Службові злочини
На Донеччині породілля не приходить до тями вже 20 днів
На Донеччині породілля не приходить до тями вже 20 днів

Комою завершилися пологи для мешканки Донеччини. Породілля не приходить до тями вже 20 днів. Лікарі здійснюють службову перевірку. За попередньою інформацією, жінці ввели наркоз, і не врахували алергії.

Світлана Кутах, мати постраждалої:

- Почти сутки её… измученная вся. У нее не было сил ни рожать, ничего. Звонит она мне ночью и говорит: "Мам, нет сил, я уже умру. Пусть делают, что хотят".

Породіллі ввели наркоз. Від препарату жінка зайшла в стан коми, і досі не отямилась. Рідні у всьому звинувачують лікарів. А точніше, анестезіолога.

Світлана Кутах, мати постраждалої:

- Он еле ходит, у него руки трусятся - как такой врач может работать анестезиологом в таких серьезных делах, в операциях участвовать.

Головний лікар вину медиків категорично заперечує.

Володимир Шаблін, керівник Кіровської міської лікарні:

- Ошибок врачебного персонала, согласно нашему расследованию, не найдено. Работали нормально и гинекологи - спасли ребенка путем кесарева сечения - работал на наркозе опытный врач высшей категории. Наркоз осложнился аллергической реакцией на "теопинтал натрия" - есть такой препарат, который вводит в наркоз. Значит, никто это предвидеть не мог.

Новонароджену дівчинку віддали бабусі. Тепер вона б'ється і за здоров’я маленької онуки, і за життя доньки. Грошей катастрофічно не вистачає.

Ольга Яценко, подруга постраждалої:

- Для сбора средств мы в Интернете создали группу в "Одноклассниках" и "В контакте" в социальных сетях. Именно так и называется: "Срочно нужна помощь Кутах Марианне". Там добавляем фотографии и расчетные счета.

Мати ж постраждалої має намір скаржитися на лікарів до прокуратури. Каже, що за доньку стоятиме до останнього, і не заспокоїться, доки винних не покарають.