Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 жовтня 2011, 17:46 Службові злочини
У київському аеропорті громадянину Німеччини не дали відлетіти через кошеня
У київському аеропорті громадянину Німеччини не дали відлетіти через кошеня

Скандал у київському аеропорті здійняв 30-тирічний громадянин Німеччини. Після реєстрації на рейс "Київ-Кельн його силоміць вивели з літака.

До аеропорту пасажир рейсу "Київ-Кельн" Олександр Гриневич приїхав майже за дві години. Громадянин Німеччини хотів якнайшвидше пройти реєстрацію і зайняти місце в салоні лайнера, однак потрапити до пункту призначення чоловікові не судилося.

Олександр Гриневич, мешканець м. Кельна:

- Сел уже в борт, и возникла проблема, что я по непонятным причинам не могу лететь этим рейсом, и попросили меня выйти из самолета. Я, конечно, отказался. Никто ничего не объяснил. Заломали руки и вывели из самолета.

За словами Олександра, лише в міліції йому пояснили: причиною заборони на політ стало маленьке кошеня. Його він віз до Німеччини в дарунок донечці-першокласниці. Однак чому з ним повелися так безцеремонно - чоловік так і не зрозумів. Це взялися з’ясувати журналісти "Свідка". Міліціянти, що затримували пасажира, були небагатослівні.

Міліціянт:

- Сигнал был от них, он загрожував пасажирам і екіпажу літака.

- Погрожував?

- Так. Просто так же ж не затримують.

Що насправді сталося на облавку літака - ми спробували дізнатися у представників авіакомпанії-перевізниці.

Представник авіакомпанії-перевізниці:

- Прокоментуйте, будь ласка, чому сьогодні з рейсу "Київ-Кельн" зняли пасажира.

- Ми коментарів не даємо.

Ситуацію трохи прояснили столичні правоохоронці.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Після того, як екіпаж прибуде до Києва, працівники міліції з’ясують усі обставини інциденту. Але, за попередньою інформацією, вже відомо, що чоловік був напідпитку, і не мав відповідних документів на кота.

Однак Олександр Гриневич усі звинувачення на свою адресу категорично відкидає. Каже, перед відльотом його кошеня пройшло всі ветеринарні перевірки і отримало необхідний міжнародний паспорт. Чоловік цікавиться, хто тепер поверне йому дві з половиною тисячі гривень, які він заплатив за квиток.

Олександр Гриневич, мешканець м. Кельна:

- Я спросил, на каком основании они отказываются перевозить кота. Они мне ничего не объяснили. Но ведь со стороны службы безопасности и наземных служб никаких претензий не было. Меня посадили на автобус, я прошел по трапу и сел в самолет, и все возникли проблемы на самолете.

На думку ж фахівців, Олександр постраждав суто через власну нерозважливість.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Людина, яка збирається за кордон, перед тим, як потрапити до літака, повинна не ховати тварин, а поцікавитися, чи дозволяє ця авіакомпанія перевозити м тварин.

За міжнародними правилами, перевезення тварин у салоні літака регламентує суто компанія-перевізниця. А якраз авіафірма, послугами якої вирішив скористатися Олександр, брати на облавок своїх лайнерів братів менших категорично забороняє.