Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 жовтня 2011, 14:18 Службові злочини
У Львові затримано працівника університету внутрішніх справ, який торгував зброєю
У Львові затримано працівника університету внутрішніх справ, який торгував зброєю

Вже знайшли частину зброї, викраденої зі складів Львівського університету внутрішніх справ. Затримано й одного з працівників, що мав до неї доступ. Це стало відомо з неофіційних джерел. Тим часом, в коментарях правоохоронці небагатослівні. Нагадаю, минулого тижня КРУ недорахувалося великої кількості зброї на складі міліційного навчального закладу. За різною інформацією, зникло від 120 до 140 одиниць. Серед них - пістолети Макарова, автомати Калашникова, кулемети та снайперські гвинтівки.

Про зникнення зброї в Львівському університеті внутрішніх справ воліють не говорити. Журналістів "Свідка" не впускають навіть до коридорів вишу, не те що на склади. А там - усе гаразд, запевняє керівництво: арсенал доручають лише перевіреним офіцерам.

Олексій Панов, керівник відділу Львівського університету внутрішніх справ:

- Це має бути атестований працівник. Він має бути у погонах. Тобто, будь-кому зброю не доручать.

"Не будь-хто", а точніше, офіцер міліції, що завідував зброєю, схоже, приторговував довіреним йому добром впродовж тривалого часу, адже остання ревізія складу була 10 років тому.

Олексій Панов, керівник відділу Львівського університету внутрішніх справ:

- Ну, звичайно, я якогось умислу не бачу іншого. Тобто, ця зброя, мабуть, тільки для продажу передбачалася, яку викрадали.

Попит на зброю з міліційних складів на чорному ринку чималий, ділиться інформацією львівський журналіст Микола Савельєв, адже таке походження гарантує її "чистоту".

Микола Савельєв, журналіст:

- Вважається, що пропало 126 одиниць зброї, з них - 11 ТТ, 52 пістолети Макарова, з десяток чи півтора десятка Калашникова, шість гвинтівок снайперських. Ну, і з кожної тварі по парі.

Купували не професійні кілери, припускає журналіст. Зброю могли придбати колекціонери, мисливці або ж бандити. При чому, не лише в Україні, але й за кордоном. Ціна залежить від виробництва та "незаплямованості".

Подейкують, офіцера, підозрюваного в незаконній оборудці, вже арештували. Після його допитів вдалося навіть повернути частину зниклого арсеналу.

Микола Савельєв, журналіст:

- Знаю, що бізнесмени деякі купували для самооборони, і три ствола вилучено в колекціонера зброї.

Над пошуком решти зброї продовжує працювати спеціально створена комісія, до якої входять посадовці міністерства внутрішніх справ.