Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 жовтня 2011, 11:39 Службові злочини
На Прикарпатті подружжя намагалося продати трьох інвалідів
На Прикарпатті подружжя намагалося продати трьох інвалідів

На Прикарпатті намагалися продати трьох інвалідів. За смішні гроші. Троє жебраків, що працювали на молоду пару, мало не стали товаром. 25-річного чоловіка та його співмешканку впіймали якраз на момент купівлі-продажу жебраків.

Оксана, Юрій й Максим - інваліди. У кожного з них своя трагічна історія, але об'єднує одне. Їхня робота - жебракування.

Оксана, жебрачка:

- Я отдавала все деньги. Захотела я покушать - они мне купили то, захотела я то - купили то, или там, каву. Ну, после работы, извините, любим выпить, брали нам чекушку, покушать хорошо. В обиде мы не были.

За рік роботи власники такого собі бізнесу пообіцяли жебракам "кар'єрне зростання". Запропонували переїхати до курортної Одеси.

Оксана, жебрачка:

- Он сказал, что там будут очень хорошие условия. У нас будет комната отдельная, что там будут за нами красиво ухаживать.

Та, як з'ясували пізніше, інвалідів просто продали іншим господарям. Ціна трьох жебраків - тридцять тисяч гривень.

Максим, жебрак:

- Мені було всьо ясно, ще до машини.

Оксана, жебрачка:

- Когда уже он передал Валентине гроши, своей жене, я поняла, что они нас продали. Я поняла так, что они уйдут, а мы останемся.

Завадили оборудці з купівлі-продажу людей оперативники. Торгівців затримали. Правоохоронці кажуть: такий бізнес дуже прибутковий. Щодня кожен інвалід приносив господарям по півтисячі гривень.

Андрій Рогалевич, керівник відділу УМВС України в Івано-Франківській області:

- Переважно, це люди без постійного місця проживання, вони опиняються на вокзалах. Находяться такі молодички, які пропонують: я тобі зніму житло, а ти будеш жебракувати, і гроші віддавати мені. Тому люди, що спати на холодному бетоні, що спати в квартирі, якою би вона не була, - це дві великі різниці.

Двічі засудженого господаря жебрацького бізнесу затримали. За скоєне його можуть позбавити волі на термін від 5 до 12 років.