Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 жовтня 2011, 12:29 Службові злочини
У столиці через судову помилку 79-річний чоловік може стати бездомним
У столиці через судову помилку 79-річний чоловік може стати бездомним

Через судову помилку сімдесятидев'ятирічний киянин може опинитися без даху над головою. Пристави пустили з молотка половину дідової квартири. Тепер старого атакують покупці.

Валентин Дмитрович показує свою однокімнатну квартиру. Тепер половина оселі належить іншим людям. Чоловік розповідає: свого часу його син скоїв злочин, потрапив на три роки до в'язниці. До того ж, чоловіка зобов'язали виплатити постраждалій 10 тисяч гривень морального відшкодування. Покарання відбув, гроші сплатив. Але державна виконавча служба каже: необхідно ще 20 тисяч.

Олександр Вольф, керівник відділу державної виконавчої служби Дніпровського району м. Києва:

- В даному випадку мова йшлася про солідарне стягнення. Стягнення боргу на користь потерпілої було проведено з одного підсудного, у якого виявлено майно.

За словами адвоката, все - через судову помилку. У вироку чітко вказано: стягнути з підсудних солідарно 40 тисяч гривень - по 10 тисяч з кожного.

Ольга Падалко, адвокат:

- Моральный ущерб взыскивается по частям. Он зависит от вины каждого человека. Он не может быть солидарным. Если бы был материальный ущерб, тогда да.

Судові виконавці погоджуються: рішення Феміди і виконавчий лист різняться. Але пояснюють: до них надходить остаточний документ, який і зобов'язані виконувати. Внаслідок, півквартири Валентина Дмитровича пустили з молотка. Покупець - жінка. І юристи, і сам власник оселі впевнені: це шахраї.

Валентин Барахов, мешканець м. Києва:

- Я её впущу - она ночью начнет подымать крик, что ее хотят изнасиловать. Приедет милиция, повяжет нас с сыном - и ее квартира будет.

Ольга Падалко, адвокат:

- Есть люди, которые скупают доли в квартирах. О чем думала та женщина, которая покупала половину однокомнатной квартиры, в которой проживает два мужчины, один из которых - пожилой, 32 года рождения.

Та шанс відстояти квартиру в пана Барахова є. Адже торги відбулися з порушеннями, і на них мають звернути увагу в прокуратурі.