Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 вересня 2011, 14:13 Службові злочини
Рівненське підприємство-банкрут розпродало квартири своїх співробітників
Рівненське підприємство-банкрут розпродало квартири своїх співробітників

Або викупіть квартири, або йдіть жити на вулицю - перед таким вибором поставили мешканців гуртожитку на Рівненщині.

У колективному підприємстві в селищі Млинові Олег Вашук пропрацював водієм 17 років. Коли взяли на роботу, дали ордера на помешкання, оселився в гуртожитку. Та 2005-го року підприємство збанкрутувало, а згодом до квартири Олега Вашука навідалися гості, й повідомили ошелешених господарів: їхне житло продали.

Лариса Вашук, мешканка гуртожитку:

- Приходить до мене чоловік і каже, що квартиру цю купили, батько його працює в пенсійному фонді, і квартиру цю купив йому в ПМК. Я почала звертатися в суди, щоб щось допомогли. Половину квартир продано вже, хоч вони не мали права продавати цих квартир, вони повинні передати на комунальну власність, вони повинні передати на селищну раду.

Чому так не вчинили - журналісти запитали в місцевих чиновників. Проте вони лише знизують плечима.

Світлана Василюк, секретар Млинівської селищної ради:

- Для того, щоб прийняти дану будівлю на баланс селищної ради, необхідно було подати документи: це кошторисну документацію, характеристику технічного стану, інвентаризацію надати, відкриття ліквідаційної процедури, витяг з бухгалтерського балансу. Проте, дані документи не були подані, відповідно не могли прийняти у власність.

Вже 4 роки, аби не лишитися просто неба, Олег Вашук оббиває пороги різних інстанцій. Намарне. У суді шокованому чоловікові сказали: навіть ордер, за яким він кільканадцять років тому оселявся, недійсний.

Олег Вашук, мешканець с. Млинова:

- Млинівський суд сфальсифікував всі покази свідків. Я куди не подавав, і в прокуратуру, і в міліцію, що сфальсифіковані покази. Прокуратура направляє справу в міліцію, міліція в прокуратуру. Дають висновок, що немає криміналу.

Чому нікого не цікавить справа млинівських виселенців, ми намагалися довідатися в місцевих правоохоронців. Та міліціянти спілкуватися зі знімальною групою відмовилися. А у прокуратурі журналістів просто виставили за двері. Натомість мешканців гуртожитку разом з їхніми речами й дітьми невдовзі можуть викинути на вулицю.