Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 вересня 2011, 11:45 Службові злочини
На Рівненщині співробітники ДАІ відібрали у власника його бронетранспортер
На Рівненщині співробітники ДАІ відібрали у власника його бронетранспортер

Бронетранспортера придбав мешканець Волинської області, та додому його не довіз. Спокійно проїхав півкраїни, а тепер дивується, чому на Рівненщині забрали на штрафмайданчик транспорт, який чесно купив у Міністерства оборони.

Списаного бронетранспортера Михайло Кирилюк купив за 25 тисяч гривень у військовій частині міста Волочиська. Сів за кермо й поїхав до рідної Волинської області. Дорогою його тричі зупиняли працівники ДАЇ на Хмельниччині й Тернопільщині. Жодних зауваг у них не було. А ось дубенські правоохоронці порушення таки знайшли.

Михайло Кирилюк, власник бронетранспортера:

- Документи в нас - все в порядку, нас вже скільки раз провіряли, вони сказали: "Документи були дійсні у вас в іншій області. В нашій області документи інші".

Своєю чергою, керівник ДАЇ Рівненської області Ярослав Ковальчук запевняє, паперів у власника панцерника справді не було. Зокрема, договору про купівлю-продаж та сертифікату на експлуатацію спецтехніки.

Ярослав Ковальчук, керівник УДАІ Рівненської області:

- Вони діяли в межах чинного законодавства, оскільки в правилах дорожнього руху сказано, що всі транспортні засоби повинні бути зареєстровані в ДАІ.

Машину доправили на штрафмайданчик. На дії працівників дорожньої автоінспекції, Михайло Кирилюк написав скаргу до міжрайонної прокуратури. Втім, там теж не допомогли.

Світлана Федик, кореспондентка:

- Більше двох місяців бронетранспортер простояв на штрафмайданчику Дубенського відділу міліції. І тільки тоді, коли власники вчетверте звернулися до правоохоронців, машину вдалося забрати.

Тепер власник панцерника скаржиться на дії дубенських правоохоронців в обласну прокуратуру. Далі - суд. Там чоловік вимагатиме від правоохоронців відшкодування моральних і матеріальних збитків.