Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 вересня 2011, 15:35 Службові злочини
На Сумщині мати приковувала ланцюгом 5-річного сина
На Сумщині мати приковувала ланцюгом 5-річного сина

Мати прикувала собачим ланцюгом 5-річного синочка. Живе бузувірка на Сумщині в селі Попівці. Про знущання з дитини дізналися сусіди, повідомили правоохоронців. Тепер хлопчик у лікарні, а матуся - під слідством.

Оксана Москаленко, кореспондентка:

- Старезна будка і іржавий ланцюг. На нього, замість собаки, мати посадила 5-річного сина.

Олександр Лазаренко, заступник Конотопського міжрайонного прокурора:

- Доведені випадки на сьогоднішній день - два рази зачиняли дитину в підвальне приміщення, кілька годин там утримували. В різний час - і у вечірній, і вночі, і вдень. І 2 рази, це доведено також, дитина перебувала на ціпку, по кілька годин сиділа коло собачої будки.

Дмитрик тепер у лікарні. Коли був прикутий - застудився, в дитини гострий бронхіт.

Роман Полторацький, лікар-інфекціоніст:

- Давай тебя послушаем, посмотрим. Молодец. Поднимай свою футболочку.

Медики кажуть, майже весь час дитина мовчить і плаче.

Роман Полторацький, лікар-інфекціоніст:

- Ребенок поступил в напуганном состоянии, постоянно плакал. Было очень тяжело достучаться, на контакт он не шел. Привезли его грязным, здесь уже наши медсестры, санитарочки его отмывали, переодевали.

Дитина вже звикла до турботи чужих людей, розповідають сусіди Дмитрика. Односельці хлопчика і підгодовували, і витирали йому сльози після материних лупцювань.

Ніна, сусідка затриманої:

- Він кричав на вулиці, плакав, а я вийшла. Він каже: "Мама мене б'є!" - "За що б'є?" "Та я хотів колесо взять, погулять, а вона мене б'є". Ну і тут теж біг, плакав: "Куди ти біжиш?" - "Я тікаю".

Дитину били, замикали й прив'язували, аби не крутилася під ногами й не заважала пиячити. 30-річна матуся має схильність ще й до криміналу - жінку вже судили, бо полізла до чужої хати. З журналістами вона розмовляти не хоче, відвертає обличчя від камери. Єдине, що спромоглася сказати про синочка - "він у мене вредний".

Олександр Лазаренко, заступник Конотопського міжрайонного прокурора:

- Порушено кримінальну справу за ст. 146, ч. 2 Кримінального кодексу - незаконне позбавлення волі малолітнього. По справі призначені експертизи щодо психічного і фізичного стану дитини.

Проти жінки можуть порушити і ще одну справу - за невиконання материнських обов'язків. Їй загрожує 5-річне ув'язнення. Що буде з Дмитриком - поки сказати складно. Хлопчик має татуся й бабусю, але ніхто з них у лікарні його навіть не провідав.