Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 серпня 2011, 15:50 Службові злочини
Керівник міського управління освіти у Львові підробив собі диплом
Керівник міського управління освіти у Львові підробив собі диплом

У Львові керівник міського управління освіти підробив диплома про вищу освіту. Чиновника негайно звільнили. Натомість його липовий документ зацікавив прокуратуру, адже така підробка - це кримінальний злочин.

Володимир Огура очолював міський відділ освіти п'ять місяців. Аж раптом депутати міськради запідозрили, що він невіглас.

Василь Косів, заступник міського голови Львова:

- Виступили депутати з такою заявою, з підозрою, і ми надіслали листа до університету з проханням перевірити документи, перевірити диплом. З університету прийшла відповідь, що така особа не навчалася, і такий диплом з таким номером не видавався.

Згідно з дипломом, Володимир Огура є фінансистом. Цей фах, начебто, здобув на економічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка. Та у виші кажуть: диплом фальшивий. На ньому вигаданий номер та підроблені підписи.

Володимир Кирилич, проректор львівського національного університету:

- Ось, наприклад, переді мною є журнал видачі дипломів: за 1998 рік такого прізвища тут нема, що він отримав той диплом.

А ось у колишньому музично-педагогічному училищі Володимира Огуру пам'ятають. Кажуть, непогано співав і грав на акордеоні.

Валерій Кайсин, завідувач відділу народних інструментів:

- Він вчився на народному відділі, здається, акордеоніст, чи баяніст. Я точно не пам'ятаю, але можу кілька слів про нього сказати: то був дуже енергійний хлопчина.

Сьогодні на "енергійного хлопчину" накинули оком у прокуратурі.

Андрій Стасів, прокурор міста Львова:

- Це є порушення закону, це є кримінально карне порушення закону. Є передбачена законом кримінальна відповідальність за підробку офіційного документу, а диплом є офіційним документом. Крім того, сам факт використання і пред'явлення підробленого документа, тобто, пред'явлення майбутньому роботодавцю також є кримінальним злочином.

За ці злочини колишнього освітянина можуть оштрафувати або арештувати терміном до шести місяців. А в гіршому разі - навіть на два роки. Як до таких перспектив ставиться екс-чиновник - журналістам "Свідка" з'ясувати не вдалося. На телефонні дзвінки він не відповідав. До приватної школи, яку очолює, не приходив.

Працівниця приватної школи:

- А його якось можна застати, він буває взагалі?

- Ні, не буває, ні.