Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 серпня 2011, 15:16 Службові злочини
На аварійно-небезпечній ділянці в Києві щомісяця трапляються ДТП
На аварійно-небезпечній ділянці в Києві щомісяця трапляються ДТП

Аварійно-небезпечна ділянка: на кількох десятках метрів київського проспекту Науки ледве не щомісяця стається ДТП. Здебільшого, у вантажівок на крутому узвозі відмовляють гальма - неконтрольовані машини летять на інші автівки, чи у двори приватного сектору.

Зима 2010-го. З вантажівки, що їхала вгору, випали багатотонні плити. Тільки дивом ніхто не постраждав. Липень 2011-го. Неконтрольована фура, вщент завантажена піском, заїхала на подвір'я і розбила машину господарів. Від людських жертв знову врятував щасливий випадок - нікого не було вдома. І, врешті, серпень 2011-го. У цементовоза відмовили гальма. Він ударив три машини і перекинувся на "Тойоту", яка їхала повз. Водія легковика, в прямому сенсі, розчавило.

Свідок:

- Вырвало у него органы, руку оторвало.

Усі ці аварії об'єднує місце, де вони сталися: відрізок дороги на столичному проспекті Науки. Точніше - ось цей зигзаг.

Місцевий мешканець:

- Такі ДТП кожен місяць і раз у квартал со смертельним исходом.

У Поліни Іванівни ділянка в самому низу оцих поворотів. Зітхає - чимало вантажівок заїжджало просто до неї у двір.

Поліна Іванівна, мешканка м. Києва:

- Пісок завозили, камні завозили, зерно завозили.

А востаннє, в липні, ледь її не розчавили. Жінка стояла під черешнею, аж раптом - страшний гуркіт. Дивом встигла відскочити. За секунду на тому місці опинився "КамАЗ".

Свідок:

- Туалет збив, туалет лежав аж отут під абрикосою, лісницю побив, яму розбив, осюди він упав, насипав мені глини і камнів.

Кожен день у тутешніх господарів - як рулетка: чи, бува, не заїдуть до них непрохані гості. "Свідок" разом із місцевими мешканцями вирішив дізнатися, чому цей відрізок притягує ДТП.

Наталя Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- За два роки нами зафіксовано саме на цьому проміжку дороги зафіксовано 12 ДТП, 2 людини отримали тілесні ушкодження, одна людина загинула.

Біоенергетики кажуть: місцина насичена мінусами. Тектонічний розлом, зона негативної енергії, ще й за астрологічною картою Києва - несприятливий знак.

Павло Міхлін, астролог:

- Негатив знака близнецов - это глупость, потеря ориентации, человек нервничает, у него чувство, что он не ведает информацией, ситуацией, но стает конкурентным, очень активным.

Дезорієнтацію людини можуть викликати й речі абсолютно реальні. Приміром, чимало водіїв сподівалися, що їхні неконтрольовані автівки зупинить відбійник. Але вони його збивали й летіли у двори, бо це смугасте обладнання тут, радше, за бутафорію.

Місцева мешканка:

- Ні бетона, нічого немає, там просто дірка.

Отак відбійника встановлювало комунальне відомство, що опікується київськими дорогами. І не ремонтувало - відтоді, коли знесли.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- А ось в "Київавтодорі" поспілкуватися зі знімальною групою "Свідка" часу не знайшли. Натомість надіслали листа, в якому розкривають таємниці будування столичних розв'язок. Отак, кажуть, над цією небезпечною ділянкою Проспекту Науки буде ціла естакада.

Йтиме вона від провулку Моторного і до Столичного шосе. Та це - лише плани.

Поліна Іванівна, мешканка м. Києва:

- Мав бути місток от тих висоток, аж на столичне шосе, але зараз зробили дорогу на Кончу-Заспу, все - люди, не горюйте.

Але є в історії й позитивний момент - після втручання журналістів "Свідка" на проспекті Науки з'явилися ознаки турботи про людей.

Наталя Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- На сьогодні уже стоїть там знак - 3:3. Тобто, рух вантажного транспорту на цій ділянці заборонено.

Знаки там і справді є, але вантажівки на них не надто зважають - продовжують їхати цим відрізком. Тож "Свідок" продовжує рахувати, скільки ще має статися аварій, щоб цю ділянку зробили безпечною і для водіїв, і для мешканців будинків.