Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 серпня 2011, 19:37 Службові злочини
Керівництво одеського "Стальканату" звинувачує місцеву міліцію у рекеті
Керівництво одеського "Стальканату" звинувачує місцеву міліцію у рекеті

Гучний конфлікт в Одесі. Керівництво великого заводу скаржиться на місцеву міліцію. Бізнесмени твердять: вона чинить справжній рекет. Натомість правоохоронці конструктивної відповіді на критику не дають.

Звичний графік роботи на одному з промислових гігантів Одещини порушили міліціянти. Працівники "Стальканату" розповідають, як на територію заводу вдерлися озброєні люди в масках і почали обшук. Відверто порушували закон, і нічого не пояснювали.

Вікторія Аверина, в. о. керівника юридичного управління підприємства:

- Были изъяты личные вещи сотрудников. Даже изъяли мою личную записную книжку. Произвели личные обыски сотрудников. Как положено по законодательству, мы обязаны были выдать эти документы в добровольном порядке. Естественно, добровольного порядка никакого не было, нам его даже не предлагали.

Керівник заводу пояснює: офіційно місцеві УБОЗівці, нібито, шукали рядову угоду на надання транспортних послуг - на 23 тисячі гривень. Заразом вилучили всі важливі документи, комп'ютери, папери на землю та будівлі. Тож на підприємстві підозрюють, що міліціянти насправді мали іншу мету.

Володимир Немировський, голова наглядової ради підприємства:

- Их цель - запугать, создать невыносимые условия, задержать, выбить показания с целью добиться того, какую цель им поставил заказчик. Звучит ужасно, но правоохранительные органы выступают исполнителями у заказчика. В 90-х годах использовались обрезы, дубинки и т. далее. В наше время используются правоохранительные органы. Руководителям МВД Одесской области является полковник Михаил Яцков. По моему пониманию, он отвечает за все эти действия как руководитель.

Журналістам демонструють документи, підписані слідчими Малиновського райвідділку міліції. Та в управлінні внутрішніх справ нічого не пояснюють, і відхрещуються.

Віктор Мірошниченко, керівник відділу ГУ МВС України в Одеській області (телефоном):

- Дело возбуждала не милиция, а прокуратура. Поэтому претензий к милиции у Стальканата нет. Они могут быть к прокуратуре. Если неправомерные действия сотрудников прокуратуры, то надо жаловаться куда - в суд, чтоб суд принял решение. Для милиции там нет ничего интересного.

Прокуророві Одеської області Ігореві Проценку кореспонденти "Свідка" двічі надсилали журналістські запити. Та відповіді досі не дочекалися. Натомість, підприємці звернулися до суду. Обшук там визнали за незаконний, але правоохоронці демонстративно не виконують судового рішення.

Вікторія Аверина, в. о керівника юридичного управління підприємства:

- На сегодня имеется 2 постановления суда о признании действий незаконными правоохранительных органов, мы направили в следственное управление копии этих постановлений с просьбой вернуть, всё-таки, наши документы. Однако получили отказ, все отказы мы получаем только в устной форме.

Підприємці чекають на офіційну відповідь правоохоронних відомств. Так само, як і журналісти.