Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 серпня 2011, 17:38 Службові злочини
У Вишгороді жителі 16-поверхівки живуть, як на пороховій діжці
У Вишгороді жителі 16-поверхівки живуть, як на пороховій діжці

Пожежонебезпечний будинок: у Вишгороді мешканці шістнадцятиповерхівки три роки живуть, як на пороховій діжці, бо несправна система гасіння, та й у районі немає потрібних засобів. Мешканцям уже несила терпіти постійної загрози.

Мешканці цієї одеської багатоповерхівки мало не згоріли через недбальство чиновників. Трагедія ледь не сталася через несправну систему пожежогасіння.

Іван, постраждалий:

- Мы были полностью заблокированы. Выйти мы не могли отсюда, и мы уже ждали в других комнатах. Смотрели, как вылетает пламя клубы дыма. Страх был большой.

А ось цей будинок - одна з останніх новобудов Вишгорода. 2008-го сюди тут оселилися перші власники. Була ціла купа проблем, та найстрашніша - несправна система пожежної безпеки.

Віктор Варченко:

- Дивлячись на цей монтаж, який виконаний не знаю, якою організацією, хто приймав цей монтаж. Оці провідники не підключені, і повинні виконувати якісь функції. Напруги тут немає. Нічого не працює.

Журналісти "Свідка" звернулися до забудовника. Він телефоном запевнив: будинок передав місту безпечний.

Володимир Бесараб, керівник будівельної компанії (телефоном):

- Есть пожарные рукава, переданные ЖЕКу - все по каждому этажу. Там стояки стоят, запасные там трубы висят, где вода подается с подвала для тушения всего. Нет, пожарная машина - машина включает, по нашим понятиям, и дует на 16 этаж. Там стояки специальные пожарные.

Від першого до останнього поверху ми не побачили жодного пожежного рукава. Перевіряємо на справність крани. На шістнадцятому води немає. На першому ситуація дещо ліпша.

Валерій Глейзер, мешканець будинку (показує гідрант):

- Напор - видите, какой на первом этаже? О, закончилась? Вот и вся вода.

Люди показують знімки системи пожежної безпеки. Судячи з них, за три роки на поріг цього будинку не ступала нога інспектора. Дивно, але коментувати цю ситуацію в МНС відмовилися навідріз.

Любов, мешканка м. Вишгорода:

- Страшно всем. Страшно дети маленькие живут, семьи с детьми, очень много детей, конечно, страшно. Высоко падать будет. Или бежать, если пожар.

Лариса, мешканка м. Вишгорода:

- Краще, якщо ми будемо захищені, і все буде гаразд.

Якщо вірити забудовникові, будинок занапастив ЖЕК. Це підтверджують і люди. Кажуть, саме тому вирішили створити об'єднання співвласників багатоквартирки. Та перед цим звернулися до влади, щоб вона наказала комунальникам ліквідувати вади.

Валерій Глейзер, мешканець будинку:

- Официально мы обратились в мэрию, предоставив акт о всех недостатках, и вот на этот акт ждали реакцию, включая крышу, плитку, сантехнику пожарную. Реакция одна: что мы сами все делаем за свои деньги.

Телефоном мер Вишгорода запевнив журналістів, що розбереться. Як розв'язуватимуть проблеми - "Свідок" стежитиме й надалі.