Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 серпня 2011, 12:34 Службові злочини
На Черкащині жінка мала намір продати свою 3-річну дочку за 3 тис. доларів
На Черкащині жінка мала намір продати свою 3-річну дочку за 3 тис. доларів

Три тисячі доларів - за три роки, що виховувала, годувала, одягала. Саме на таку суму оцінила свою трирічну доньку мати на Черкащині. Жінка намагалася продати дівчинку першому ліпшому покупцеві. Втім, реалізувати злочинні наміри завадили правоохоронці.

Кілька тижнів тому цю дівчинку ледь врятували від нападу бродячого собаки сусіди. Цього ж разу небезпека чигала з боку рідної матері. Коли правоохоронцям стало відомо, що жінка хоче продати свою дитину, вирішили вдати покупців.

Ігор Корнеєв, керівник УБОЗ у Черкаській області:

- Вона говорила, що в неї дочка, їй 3 роки і три місяці, і, враховуючи те, що в них з чоловіком немає грошей, вона готова її продати за 3 тисячі доларів. Вона хотіла спочатку 5, але начали з нею торгуватись, і вона погодилась її продати за 3 тисячі.

Аби покупець не передумав, мати взяла за дитину завдаток - 200 гривень. Наступного разу вона мала привести дівчинку до Черкас та отримати всю суму. Там жінку й затримали. На всі запитання правоохоронців відповідала коротко.

Затримана:

- А вам не шкода, що ви три роки виховували дитину, а потім її продати?

- Шкода.

- А ви не думали, що дитина могла попасти у руки до поганих людей, які, наприклад, могли пустити її на органи?

- Думала.

Згодом правоохоронці з'ясували: жінка ніколи не була взірцевою матір'ю. Працювати ані вона, ані її чоловік-пияк не хотіли.

Ігор Корнеєв, керівник УБОЗ у Черкаській області:

- Вона веде антисоціальний образ життя, ніде не працює. Чоловік п'яниця, і тому я думаю, що їм потрібні були гроші для того, щоб купляти собі алкогольні напої.

Слідство триває. Правоохоронці вирішують питання щодо позбавлення жінки материнських прав та порушення проти неї кримінальної справи. За торгівлю людьми горе-матері загрожує від 5 до 12 років ув'язнення.