Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 серпня 2011, 13:45 Службові злочини
У Луганську замдиректора інтернату для інвалідів торгував людьми
У Луганську замдиректора інтернату для інвалідів торгував людьми

У Луганську заступник директора будинку-інтернату торгував людьми: за гроші на два тижні віддавав інвалідів 2-ї і 3-ї групи для роботи на присадибних ділянках та в бізнесменів. За  одного пацієнта інтернату правив 2-3 тисячі гривень. Затримали чиновника, коли продавав у найми чергову партію інвалідів.

Інвалід другої групи Володимир у Попаснянському будинку-інтернаті вже не перший рік. Каже, за межі закладу виходити не можна, але інколи можна потрапити на волю.

Володимир, пацієнт Попаснянського будинку-інтернату:

- К вам подходят и говорят: "Пройдемте". Там за воротами стоит машина. Вам говорят: "Присаживайтесь". Вы присаживаетесь. Вас везут. Вам показывают объем работ. Вы его выполняете. Вас отвозят. Вам интересно как это называется?

Заступник директора закладу називав це працетерапією. Нею лікували чоловіків, що за своїм фізичним станом могли працювати за межами інтернату.

Володимир, пацієнт Попаснянського будинку-інтернату:

- Это была тяжелая работа - 8 часов. И это было не в Попасной. Нас вывозили. Мы грузили мешки для Луганской кондитерской фабрики. Погрузили "КамАЗ" и фуру шведской фирмы - 28 тонн.

Лікар будинку-інтернату каже, що працетерапія існує. Проте максимум, що мають робити інваліди 2 та 3-ї груп - мести підлогу. І аж ніяк не вантажити чи розвантажувати.

Микола Хлопонін, лікар будинку-інтернату:

- Мебель. Якобы, передвигали мебель в кафе, и, со слов Каримовича, 3 часа где-то. Наверное, он как-то договаривался с охраной.

Всіх інвалідів у закладі утримують коштом держави. Схема ж, за якою діяв один із керівників інтернату, була нескладною.

Андрій Шадлер, заступник керівника відділу УМВС у Луганській області:

- Должностные лица данного приюта за денежное вознаграждение передавали в трудовую эксплуатацию людей - инвалидов, которые находятся на содержании у государства.

Під час чергової спроби віддати в найми інвалідів заступника директора закладу затримали. Міліціянти також задокументували отримання грошей. За цими фактами порушили карну справу. Тепер слідчі з’ясовують коло осіб, які можуть бути причетними до оборудки.