Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 серпня 2011, 13:34 Службові злочини
Луганського шахтаря Ігоря Сметаніна звільнили через відверте інтерв'ю
Луганського шахтаря Ігоря Сметаніна звільнили через відверте інтерв'ю

Про долю популярного шахтаря перед журналістами відзвітувала Луганська облдержадміністрація. Там повідомляють, що Ігор Сметанін тепер - працівник шахти "Самсонівської-Західної", і 12-го серпня він провів там перший робочий день.

Безробітним Ігор Сметанін став після того, як дав інтерв'ю провідним українським каналам. Сталося це одразу після вибуху метану на шахті "Суходільській-Східній".

Ігор Сметанін, гірник:

- В ВТБ я слышал разговор - 5 процентов метана. Пять заместо полпроцента. Если идет выброс 12 процентов, никто ж не уходит. Они ж проветривают чуть-чуть. Они ж проветривают. Мы не люди, мы скот для них. Скот, вот, натуральный скот. Я, кончено, приговор себе подписываю, понимаете?

Після цього, за однією з версій, гірника-правдолюба звільнили з копальні, за іншою - він сам написав заяву і пішов працювати вантажником на місцевий ринок.

Володимир Пристюк, голова Луганської облдержадміністрації:

- Каждый имеет право высказывать свое мнение. Мне сказали, что это его собственное желание. Я говорю, пострайтесь сделать так, чтобы его собственное желание осталось, и он работал на одной из шахт Краснодона. А если у него ошибочное мнение - встречайтесь, если правильное - то пусть соответствующие органы занимаются.

Відеоролик з одкровеннями гірника журналісти виклали в Інтернеті. За кілька днів кількість його переглядів сягнула більш ніж ста тисяч. Тоді на шахтаря звернули увагу урядовці. Допомогти йому обіцяв сам прем’єр-міністр.

Наталя Сметаніна, мати гірника:

- Скажите, а премьер-министр обещал помочь. Он как-то выходил на вас?

- Не выходил. Ну, чего он будет на нас выходить?

- Ну, обещал же.

- Наверное, помог. Вчера пошел рассчитываться. А ему сказали: иди на "Самсоновскую-Западную".

Сам гірник перед камерами тепер не з’являється, його родичі спілкуються з журналістами лише через зачинені двері. Таку поведінку профспілчани пояснюють тим, що чоловікові, начебто, погрожували. Хто саме - тепер має з’ясувати міліція.