Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 липня 2011, 14:18 Службові злочини
На Київщині - скандал навколо заступника голови сільради
На Київщині - скандал навколо заступника голови сільради

Неабиякий скандал зчинили керівники сільради й на Київщині. Заступник сільського голови - в розшуку за хабарництво, а самого очільника села депутати спробували відправити у відставку. Та без бою чиновник не здався.

Заступника голови сільради Софіївської Борщагівки розшукує УБОЗ. Посадовця звинувачують у вимаганні й отриманні хабара. За оперативними даними, він пропонував за гроші вирішити земельне питання.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- В рамках порушеної справи Василенко зараз в розшуку, і міліція докладає зусиль, аби встановити його місце знаходження. Мушу сказати, що, за статтею, він вимагав та отримав хабар 1000 доларів США.

Голова сільради (досьє):

- Я пропоную заступника з виконавчої роботи Василенка Сергія Леонідовича. Я цю людину знаю, я з ним працював не один рік. Було 7 бажаючих спробувати себе. Я вибрав ту людину, яка з цією роботою справиться.

Ось воно - доленосне призначення тридцятитрирічного Сергія Василенка. Він дискредитував усю сільраду - так вирішили місцеві депутати. Тож незабаром вони висловили недовіру і його безпосередньому керівникові - сільському голові. Але той полишати посаду відмовився. Тоді місцеві обранці вдалися до відчайдушного кроку - вночі проти п'ятого липня зачинилися у приміщенні сільради.

Юрій Денисенко, Софіївсько-Борщагівський сільський голова:

- Я коли під'їхав, запитав, що відбувається. Старший наряду відповів, що зайшли люди. Вийшов депутат Василь Миколайович, показав посвідчення депутата і сказав, що ми тут знаходимось на законних підставах.

Восьмеро сільських депутатів перебувають у самовільному ув'язненні вже тиждень. Купка прихильників голови вирішила владнати питання силою - вони влаштували справжній штурм будівлі. Втихомирювати агресорів довелося міліціянтам.

Олексій Кривопишин, депутат Софіївсько-Борщагівської сільської ради:

- У Софіївсько-Борщагівській сільраді 32 депутати 23 проголосували за недовіру голові. Чим це закінчилося? Він зібрав прихильників, а зібрав таким методом, що розказав, що буде роздавати землю. Да, в заяви, вони написали заяви. І зараз цими заявами обмануті люди. Там більше 60 заяв.

Тепер сільраду постійно стережуть правоохоронці. Та нових набігів поки не було. Адже переважна більшість мешканців підтримує депутатів і виступає за мирне владнання ситуації.

Вадим Соловйов, пенсіонер:

- Я на стороні закону. А закон надо решать законно, а не криком. Значит, через суд вирішувати питання.