Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 липня 2011, 11:42 Службові злочини
У Ровеньках на Луганщині з кранів тече блакитна вода
У Ровеньках на Луганщині з кранів тече блакитна вода

Блакитна вода замість прозорої тече з кранів багатоповерхівок міста Ровеньків, що на Луганщині. Так триває вже місяць. Чому рідина змінила колір, і чи безпечна вона?

Пані Люба вперше помітила блакитну рідину, що тече з крана, місяць тому. Каже, спочатку навіть не втямила, що вода змінила колір. Гадала, щось з очима.

Любов Яблунко, мешканка м. Ровеньки:

- Такое впервые вижу. Открываю кран. Сначала, думаю, наберу в чашку. Смотрю - думаю, медный купорос - чистой воды. Голубая красивая вода.

Мешканці будинку одразу викликали працівників ЖЕКу. Ті поколупалися в системі й заявили, що їхній комунальний розум не може збагнути, як прозора вода змінює колір.

Володимир Можейко, керівник ЖЕКу:

- Как понять в трубе что-то? Значит, до дома в трубе нету, а в доме в трубе что-то есть! Так что ли?

Представники водного господарства також заявили: вони блакитної рідини не заливали, але пообіцяли колись розібратися.

Юрій Ткачук, керівник Ровеньківського відділу ТОВ "Луганськвода":

- Вы знаете, мы воду голубого цвета в систему не подаем. Мы начали поиск, завтра бригаду еще пошлю, врезку сделаем, посмотрим.

Епідеміологи про всяк випадок заборонили вживати цю рідину. Її радять використовувати лише як технічну, і не більше.

Анатолій Ткаченко, головний санітарний лікар м. Ровеньків:

- Отобрали на исследования, но почему она цветная - мы не можем определять. Есть милиция, пусть ищет. Есть лаборатория на неизвестные химические реактивы, их много по Украине. Пусть отбирают, пусть делают.

Мешканці ж Ровеньків мають намір чергову порцію забарвленої рідини доправити в Київ в Адміністрацію Президента. Сподіваються, що там швидше з'ясують, чому вода стає блакитною.