Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 липня 2011, 15:51 Службові злочини
На Волині поранений чоловік помер через невчасно надану медичну допомогу
На Волині поранений чоловік помер через невчасно надану медичну допомогу

Хто винен у смерті чоловіка - медики чи його дружина - намагаються з'ясувати на Волині. Кілька днів тому в селі Замшанах загинув місцевий мешканець. 38-річного господаря ножем поранила власна дружина, а "швидка" на виклик не приїхала.

Історія з трагічним фіналом сталася на подвір'ї ось цієї садиби. Багатодітні батьки Вадим і Леся святкували День народження. Десь опівночі, коли друзі розійшлися, чоловік пригадав дружині її дівочі походеньки. Спершу ображав словами, далі застосував кулаки. Жінка трималася зо 20 хвилин, потім схопила ножа й ударила.

Василь Михальчук, слідчий Ратнівського РВ міліції:

- Тілесне ушкодження було нанесено в область руки, лівого плеча, зокрема. В ході перевірки було встановлено, що якби вчасно було надано кваліфіковану медичну допомогу, неясно, ще якими були би наслідки цього всього.

- Це був один удар?

- Так, одне ножове поранення.

Злякавшись того, що скоїла, жінка почала самотужки надавати чоловікові допомогу. Затуляла рану, поклала його на диван. Та зупинити потужну кровотечу не змогла. Тож попрохала родичів викликати "швидку". Вони зателефонували, але почули відмову.

Володимир Колотюк, заступник головного лікаря Ратнівської ЦРЛ:

- Якраз такий збіг обставин: у нас в той час проводився неплановий кесарський розтин. От "швидка" поїхала за працівниками для того, щоби зібрати операційну бригаду, гінеколога. Поступив виклик…

Довелося за кермо сідати самим. Пораненого "Жигулями" доправили до клініки, утім, рятували його там, каже брат Вадима, повільно.

Леонід, брат загиблого:

- Я доставив його ще живим. В 02:30 я його привіз, і до 05:30 людина ще живою була в лікарні. Він втратив дуже багато крові. Кров йому не вливалася. Капали прозору рідину - не знаю, як вона називається. От така пасивність.

У лікарні з цим не погоджуються. Кажуть, рятували нетверезого й пораненого волинянина за всіма правилами.

Володимир Колотюк, заступник головного лікаря Ратнівської ЦРЛ:

- Десь протягом 30-40 хвилин була проведена зупинка і обробка кровотечі зовнішньої. І весь час, по поступленню, до останньої хвилини життя хворому проводилася інфузійна терапія. Вводився розчин і препарати, які підвищують тиск, бо тиск лишався низьким.

Попри те, вдосвіта пацієнт помер. Хто в тому винен - тепер знизують плечима і рідні, і медики, і міліція. Білі халати кивають на особу, що завдала поранення, близькі Вадима - і на невістку, і на ескулапів.

Галина Сидорівна, мати загиблого:

- Цілилася може в серце, а він руку в захисті підняв. І вона наскрізь ножем кухонним простромила лезом.

Володимир Колотюк, заступник головного лікаря Ратнівської ЦРЛ:

- Звичайно, будуть шукати винуватих в цьому інциденті. Але, я рахую, як лікар, що смерть настала від травми. Друге питання, що надто пізно був доставлений він до нас у лікарню.

Розібратися, хто винен у цій історії, слідство обіцяє вже за десять днів. А поки що порушило кримінальну справу за статтею 121 частиною 2-ю проти дружини загиблого. Мати чотирьох дітей підписала зобов'язання про невиїзд.