Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 червня 2011, 17:02 Службові злочини
У киянина Сергія Рудика вибили зізнання у пограбуванні дитини
У киянина Сергія Рудика вибили зізнання у пограбуванні дитини

Били чи не били? До редакції "Свідка" звернувся киянин Сергій Рудик. Він стверджує: його катували в Солом’янському райуправлінні міліції - вибивали зізнання в пограбуванні, до якого він не причетний. Що насправді відбувалося за міліційними стінами, і чи винен парубок?

Сергій розповідає: того дня він із двома колегами монтував обладнання на даху одного з будинків на вулиці Героїв Севастополя. У справі вийшли на вулицю.

Сергій Рудик, звинувачений у пограбуванні:

-  В конце дома проехал "Патриот", вышли двое милиционеров по форме, подошли, и из нас троих взяли именно меня и повели. Обыскали и спрашивают: "Где телефон?!"  Потом надели наручники и повели к машине.

Хлопця звинуватили в пограбуванні неповнолітнього й завезли до Солом’янського райуправління міліції.

Сергій Рудик, звинувачений у пограбуванні:

- Завели в кабинет, как я понял, к дежурному следователю, который брал у меня показания. Здесь меня тоже избивали. И моральный натиск был, и одевали кулек на голову, т.е. пакет от мусорника. Одевали на голову пакет, а другой сзади бил по почкам.

Колега хлопця стверджує: Сергій нікого не грабував, адже весь час був поруч.

Кирило, колега звинуваченого:

- Он этого сделать не мог, т.к. он все время находился со мной, даже на 1 минуту он отлучиться не мог.

Звинувачений твердить: упізнання провели з порушенням закону - в кімнаті він був сам без підставних осіб. Утім, хлопчина, в якого забрали телефона, стверджує - саме Сергій відібрав мобілку.

Максим, постраждалий:

- Мы с другом сидели на Маричке, это площадка такая детская. Он сел выхватил телефон и сел. Я подхожу - отдайте телефон. Он меня толкнул, ударил и толкнул. Я упал на лавочку, встал и начал с ним биться. Я его ударил в глаз и по почкам, он схватил телефон и убежал. Я на опознании видел 3 пацанов, ну, мужчин, и узнал именно его.

У міліції переконують: у райвідділі нікого не били, зізнання затриманого також не потрібне було, адже вину довели слова свідка та постраждалого. До того ж, підозрюваний причетний ще й до іншого пограбування.

Володимир Дмитренко, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- Во время проверки задержанного на причастность к аналогичным преступлениям было установлено, что он ранее в составе группы совершил грабеж на территории Печерского района, и сейчас проходит как подозреваемый в уголовном деле.

Цю справу вже передали до суду, зволікати з розслідуванням у Солом’янському районі також наміру не мають.