Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 червня 2011, 00:44 Службові злочини
Постраждалий від кулі п'яного судді житель Канева подав апеляційний позов
Постраждалий від кулі п'яного судді житель Канева подав апеляційний позов

Набув продовження й інший скандал, до якого причетний суддя. Подав апеляційний позов мешканець Канева Олександр Куча, якого нещодавно засудили за напад служителя Феміди. Нагадаю: сам конфлікт тридцятирічного тракториста із чиновником стався рік тому в кав'ярні. Олександр тоді дістав три вогнепальні поранення з бойової зброї, а згодом - ще й два роки умовного покарання.

Уже рік, як ім'я цього тридцятирічного канівського тракториста гримить на всю державу. Долю нічим не примітного чоловіка круто змінила випадкова зустріч із незнайомцем у придорожній кав'ярні.

Олександр Куча, мешканець м. Канева:

- Каже, сказала моя дружина, що 10 чи 15 годин назад ти її ізнасілував. Говорю, подожди. Веди свою дружину, і будемо розбіраться. А він: "Да я сейчас розберусь з тобою бистро". Начав орать і пригать.

Чоловік зізнається: якби знав, що розбишака - поважний столичний суддя, тікав би з нічного закладу світ за очі. Але тоді на словесні закиди нетверезого відвідувача вирішив відповісти по-чоловічому. Та розмова на подвір’ї вийшла короткою - опонент одразу витяг пістолета.

Олександр Куча, мешканець м. Канева:

- Оббігає мене, і тільки чую - бах! І такий удар, наче хтось трубою по ногах улупив. Я одвертаюся, падаю, і зразу слєдующий постріл.

Друга куля з бойової зброї поцілила небораці в живіт. Туди ж поцілила й третя. Хто на нього напав - Олександр довідався вже у реанімації. Коли на місце інциденту прибули правоохоронці, столичний суддя виклав їм власну версію подій. Розповів, як мирно відпочивав у кав'ярні, коли тракторист із товаришем почали порушувати спокій.

Євген Вовк, суддя Дарницького районного суду м. Києва, телефоном:

- Направился ко мне, порвал рубашку и разбил голову каким-то предметом. Потому что сразу залила кровь, я начал убегать. Убегая, я достал на ходу пистолет и предупредил, чтобы они остановились, но никто не остановился. Я сделал предупредительный выстрел, потом по ногам.

Проти тракториста одразу порушили кримінальну справу, а за кілька місяців її вже передали до суду. Два роки умовного покарання стали для Олександра громом із ясного неба. Чоловік упевнений: матеріали слідства сфабриковані.

Олександр Куча, мешканець м. Канева:

- Кожне слово вони звірялися із слідчим прокуратури. Кожне слово звірялися, чи правильно. Вовк лічно підходив до слідчого, сідав і говорить: "Тут не так. Тут це…" Вони ісправляли і робили, як положено.

Василь Спіжовий, правозахисник:

- Всі це ожидали. Вовк поставив своїми діями в таке положення прокуратуру і суди. Показав, хто керує в даній державі, і хто представляє владу реально. Не народ, а конкретний суддя, який може просто пострелять.

Одна з куль, випущених суддею, досі залишається в тілі тракториста - шматок металу застряг біля хребта, і зачіпати його дуже небезпечно. Пробачати кривдникові свою інвалідність чоловік не збирається, тож вирішив шукати правди в суді вищої інстанції. Його опонент коментарів стосовно вироку не дає. Від зустрічі з журналістами "Свідка" столичний суддя категорично відмовився.