Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 червня 2011, 16:44 Службові злочини
На одному з турецьких курортів в Бодрумі померли три росіянки
На одному з турецьких курортів в Бодрумі померли три росіянки

Жертв відпочинку в Туреччині - вже троє. У Москві померла ще одна працівниця турагенства, що отруїлася на яхті на турецькому курорті Бодрумі. Загалом до лікарень звернулося 20-ро людей. Усі вони вживали місцевий алкоголь, у якому згодом виявили метиловий спирт. Як уберегтися від небезпеки на відпочинку - дізнавалася Ірина Винокурова.

Рекламна подорож для працівників турагенств у Туреччину стала останньою для 28-річної москвички Марії. Жінка отруїлася неякісним віскі, і померла в лікарні Анталії. Не змогли медики врятувати і ще двох росіянок 20 і 22 років.

Ще троє людей перебувають у шпиталях у вкрай тяжкому стані. Усі туристи були застраховані, втім, у цій ситуації поліс медичного страхування не діє.

Аркадій Маслов, комерційний директор туроператора:

- Страховой полис действует в том случае, когда турист трезв, когда в его крови отсутствует алкоголь. На лицо явно обратная ситуация - люди злоупотребляли алкоголем, и, возможно, злоупотребляли некачественным.

Аби убезпечитися, українським мандрівникам наполегливо радять не купувати турів у маловідомих компаній та не їздити на нелегальні екскурсії. У таких подорожах туристи ризикують не лише своїм комфортом, а й життям. Лише від початку року до Державної служби туризму і курортів надійшло близько 120 скарг від відпочивальників. На щастя, нічого смертельного з українцями не ставалося. Найчастіше жалілися на недостатній комфорт готелів та їжу в ресторанах.

Андрій Шенін, керівник управління Державної служби туризму і курортів:

- Часто так трапляється - трапляються такі випадки, що за кордоном є свої інші стандарти, і ми знаємо 5 і 4 зірок, але кожна країна має свої деякі особливості.

За фактом таких скарг чиновники проводять перевірки. Когось попереджають, у когось - відбирають ліцензії.

Андрій Шенін, керівник управління Державної служби туризму і курортів:

- Наприклад, нещодавній випадок - это "Тревел Юкрейн". Є така компанія, яка шахрайськими своїми діями ошукала багато клієнтів, і вони були позбавлені ліцензії, і документи наприкінці травня вже були подані до СБУ.

Про шахраїв в туристичному бізнесу та сумнівні готелі мандрівникам радять дізнаватись, перш за все, за відгуками на тематичних форумах. Туроператори визнають: 90% усього негативу, що розповідають самі відпочивальники - таки правда.