Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 червня 2011, 13:23 Службові злочини
На Луганщині - скандал навколо бійки з міліціонерами
На Луганщині - скандал навколо бійки з міліціонерами

Бійка стала предметом скандалу й на Луганщині. Міліціянти з Лутугинського району скаржаться, що їх побила гаряча компанія, коли прибули на виклик. Натомість затримані кажуть, що все навпаки: міліціянти зайшли на подвір'я, відлупцювали господаря, а всіх інших забрали до відділку - зізнаватися в нападі на правоохоронців.

Ірина Косарева розповідає: того вечора з компанією сусідів зібралися на пікнік. Аж тут з'явилися правоохоронці і стали вимагати, аби її чоловік поїхав з ними до райвідділку. Жінка каже: відчуваючи недобре, одразу ввімкнула камеру на телефоні.

Постраждалий:

- Заявление есть - вызывай повесткой.

Повістку правоохоронці пообіцяли дати, але у відділку. Коли ж чоловік рушив за аркушем паперу, аби записати прізвища вартових ладу, на нього напали й повалили на землю.

Ірина Косарева, дружина затриманого:

- Двое милиционеров бросились здесь возле шалаша, сбили на землю, и надели наручники.

Свідки кажуть, потому міліціянти заходилися лупцювати чоловіка ногами. Били, доки в того не пішла з рота кров.

Віктор, свідок:

- Я видел, что он шел, а они сзади напали, повалили, и наручники одели.

- Избивали его в наручниках?

- Да.

Врешті-решт до райвідділку забрали всіх присутніх. Людям сказали: їх підозрюють у нападі на правоохоронців.

Сергій Мельник, старший слідчий прокуратури Лутугинського району:

- Двое мужчин и двое женщин практически напав на сотрудников милиции, сбили таковых, после чего с места происшествия скрылись. Возбуждено уголовное дело. Оно находится в расследовании.

Ірина Бімбід, свідок:

- На меня давили психологически, чтобы я написала, что мой муж и Юрий били милиционеров. Они мне угрожали, говорили, что в камеру посадят, и статью читали.

Правозахисники кажуть: дії міліції важко назвати адекватними.

Ігор Чудовський, правозахисник:

- Считаю действия работников милиции незаконными, и говорить о том, что человек, находясь дома, не выполнил законные требования работников милиции - не логично. Я считаю, что областная прокуратура должна разобраться, и привлечь работников милиции за превышение должностных обязанностей.

Нині родина Косаревих має намір скаржитися на дії правоохоронців міністрові внутрішніх справ та Генеральному прокуророві. Тим часом, затриманий чоловік і надалі перебуває під вартою.