Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 травня 2011, 13:45 Службові злочини
На Вінничині сільський вчитель заточив 11-класника в занедбаний колодязь
На Вінничині сільський вчитель заточив 11-класника в занедбаний колодязь

Урок виховання від учителя історії. На Вінниччині педагог ув'язнив школяра в занедбаній криниці - так вирішив покарати одинадцятикласника за те, що той, начебто, погано висловлювався про свого вчителя.

Два тижні одинадцятикласник однієї з сільських шкіл Муровано-Куриловецького району боявся розповісти, що сталося. Аж поки з відрядження не провернувся батько. Із двадцятип'ятирічним учителем та його приятелем учень подався шукати... гроші. Педагог розповів, що за 15 кілометрів від села є занедбана криниця. Мовляв, свого часу злочинці, яких переслідувала міліція, кинули туди мішки з банкнотами. А тепер можна витягти скарб. Хлопець за додаткову винагороду погодився це зробити. Його спустили на 15-метрову глибину, а потім прибрали мотузку.

Постраждалий школяр:

- Ти йому повірив, що там можуть бути гроші, і йому треба допомогти?

- Повірив, так як знав його, як вчителя хорошого. А він збрехав.

Удосталь насолодившись помстою, історик врешті-решт кинув підліткові мотузку і витяг його на поверхню. По тому привіз хлопця в село й наказав мовчати, погрожуючи розправою. Вже після затримання вчитель розповів - хотів провчити нахабного учня.

Затриманий:

- Казали, що він там на вас казав, що всякою фігнєй страдаєте, ходите в спортзал тільки понти колотите. На самом дєлє, ніхто нічого не годен, і ви брехун. І такого роду розказував. Дурний, дурний, звичайно, я був. Я не хотів йому ні фізичного врєда, ні морального причинити. Хотів, щоб він просто вибачився, і всьо.

У школі педагога характеризують схвально. Кажуть, хоч і працював у селі лише три роки, ані дивної, ані протизаконної поведінки за ним не помічали. Чого не можуть сказати про постраждалого учня.

Галина Смага, директорка школи:

- Другі вчителі мені жалілися. Він любе піддіти. Навіть, осьо, казала вчителька математики - вона роздавала зошити - він взяв так о, їй кинув зошит. В них це є.

Наразі "Макаренко-невдаха" затриманий. Триває розслідування.

Ігор Пороховий, в.о. керівника відділу УМВС України у Вінницькій області:

- Відносно вчителя, скоївшого даний злочин, порушено кримінальну справу за частиною другою статті 146 кримінального кодексу України. Це незаконне позбавлення волі, або викрадення людини. Санкцією цієї статті передбачено покарання у вигляді обмеження волі терміном до п'яти років. Або позбавлення волі на той же самий термін.