Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 травня 2011, 13:59 Службові злочини
Арештант Броварського СІЗО помер від серцевої недостатності
Арештант Броварського СІЗО помер від серцевої недостатності

Триває перевірка смерті підсудного в Броварському районі. Арештантові стало зле в ізоляторі тимчасового утримання. Чоловіка забрали до лікарні, й там він помер. Родичі винуватять в усьому правоохоронців.

2010-го цього чоловіка звинуватили в тому, що силоміць утримував людину. На той момент він уже мав кілька судимостей. Нещодавно й останнє розслідування добігло кінця. Доки воно тривало, Володимир перебував у Чернігівському СІЗО.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Перебував вже не під слідством, а за судом рахувався. Буда порушена у жовтні 2010 року кримінальна справа за ст. 146 "незаконне позбавлення волі", і його доставили до Броварів для проведення судових засідань.

Уночі чергового покликав співкамерник Володимира і повідомив, що сусідові стало зле.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Правоохоронці викликали "швидку". Карета приїхала, почали надавати першу допомогу. Зрозумівши, що в нього проблеми з серцем, викликали реанімаційний автомобіль, і потім був доставлений в лікарню.

За дві години арештант помер у реанімації.

Микола Гарник, броварський міжрайонний прокурор:

- Якихось підстав говорити, що працівники міліції вели себе неправильно, там, чи щось заподіяли, пока що рановато. Проводиться перевірка, будуть прийняті результати.

У смерті чоловіка вдова звинувачує всю правоохоронну систему. Каже, коханий хворів давно, і потребував кращих умов.

Юлія Виноградова, дружина померлого арештанта:

- Він проходив лікування рік тому, на стаціонарі лікувався, і ми це в судових засіданнях давали, ці документи, але суд і прокурор проігнорували цим - не працювало ліве сердечко желудочка, сердечна неостаточність.

У міліції закиди на свою адресу спростовують. Запевняють, що у висновках лікарів не було жодних протипоказань. Тож суд і вирішив узяти чоловіка під варту.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Лікарі, встановивши діагноз "гіпертонічна хвороба 2 ступеня", в його карточці написали, що він може утримуватися у слідчих ізоляторах.

Нині прокуратура міліціянтів перевіряє. За десять діб обіцяють оприлюднити результати.