Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 травня 2011, 11:56 Службові злочини
Харківські міліціонери викрали й катували підприємця
Харківські міліціонери викрали й катували підприємця

Харківські міліціянти викрали та катували підприємця - вимагали гроші. Понад тиждень Олександра Фесенка утримували на орендованій квартирі. Виховували жертву розігрітою праскою та стусанами.

Олександр Фесенко, постраждалий:

- Я имел возможность смотреть в окно. Но бежать я все-таки не решился.

Олександр Фесенко розповідає, як його понад місяць силоміць утримували викрадачі. Кілька разів перевозили з квартири на квартиру. Оцей краєвид з вікна запам'ятав надовго.

Олександр Фесенко, постраждалий:

- Пейзаж знаком. Единственное, что позеленело слегка после зимы.

Викрадачі і своїх облич не приховували, і заручникові очей не закривали.

Олександр Фесенко, постраждалий:

- Мне сказали прямым текстом: "У нас есть серьезная крыша, которая в любом случае… Ты нас не достанешь никогда. Поэтому ты… просто дай денег!" - "Сколько?" - "Давайте не будем об этом. Не хочу об этом говорить".

В полон, розповідає постраждалий, він потрапив "завдяки" власній довірливості. Йому зателефонували люди, назвалися міліцією, сказали, є питання.

Олександр Фесенко, постраждалий:

- Я пришел на встречу. "Присаживайтесь в машину". Ну, хорошо. Я присел. Оттуда я уже как бы… Не этот… Сначала, скажем так, не силой. Без побоев, без ничего. Изначально. Но с угрозами. Моральное. Угрозы физической расправы.

З підслуханої розмови викрадений зрозумів: у неволі його тримають міліціянти. Ставились непогано: годували, дозволяли дивитись телевізор. Знущання та катування почалися згодом, коли Олександр спробував у телефонній розмові натякнути дружині, що він насправді не у відрядженні. Били, припалювали праскою. Врешті відпустили - збирати гроші.

Олександр Фесенко, постраждалий:

- Денег не было. Они забрали у меня все документы по фирме, печать, мои личные - паспорт, код, все позабирали. "Иди домой. Если кому-то что-то расскажешь - будет очень плохо". Но я все-таки решился.

З офіційного повідомлення Служби внутрішньої безпеки управління внутрішніх справ у Харківській області:

" - Факти, викладені в заяві, були ретельно перевірені та знайшли своє підтвердження. Матеріали перевірки за заявою гр. Фесенко передані до прокуратури Харківської області".

Прокуратура перевіряла заяву Олександра два місяці. І тільки сьогодні порушила кримінальну справу. За двома статтями - незаконне позбавлення свободи та здирництво.

Андрій Бугаєв, керівник відділу прокуратури Харківської області:

- Любые действия, где замешана группа лиц, где, возможно, будут задействованы работники правоохранительных органов, сложно доказываются и расследуются. На данный момент они отказываются от дачи пояснений. Это их конституционное право.

Та поки участь правоохоронців у викраденні Олександра не доведена, його справу вестиме міліція. Постраждалий підприємець перспективи такого "слідства" оцінює скептично.