Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 квітня 2011, 11:39 Службові злочини
У Краматорську батьки ледь не заморили голодом свою дитину
У Краматорську батьки ледь не заморили голодом свою дитину

Мало не заморила голодом свого тримісячного сина 40-річна мешканка Краматорська. Дитинка важить заледве три кілограми - це вдвічі менше за норму. До трагедії не дійшло тільки завдяки пильним сусідам, що повідомили про лихо правоохоронців.

Літній пенсіонер Євген та його 40-річна дружина Яна вирішили народити другу дитину. Пологи були передчасними. Тож приймати їх довелося самому батькові. Про народження малюка батьки, чомусь, нікого не повідомили. Навіть сусіди дізналися про появу немовляти за три місяці.

Євген Мельников, батько:

- Я ни от кого не прятал, а холода были. Ждали тепла, чтобы…

- То есть, вы хотели сами поехать в больницу?

- Да, его ж оформлять надо как-то, я не знал как. Сейчас уже можно… И тут председатель поссовета: "Вы украли дитя!" - начал гнать пургу.

Посадовець викликав підмогу. Незабаром будинок штурмували міліція й лікарі.

Євген Мельников, батько:

- Тут же, через час, наезжают 2 милиционера, женщины. Короче, повели себя нескромно. Она замкнулась в комнате, они хотели окно это ломать.

Перелякана жінка все-таки віддала малюка. Медиків умови життя та вигляд немовляти шокували. У свої три місяці хлопчик важив три кілограми, і був на порозі смерті.

Віктор Мішин, керівник Краматорської дитячої лікарні:

- Ребенок питался 1-2 раза в день, если питался. А надо не меньше 6. Глубоких депрессивных отклонений не наступило - да, он был обезвожен, да, он не вскармливался должным образом, но ребенок активно восстанавливается и, надеюсь, серьезных последствий это не понесет.

Серед купи лахміття лікарі знайшли ще одну півторарічну дитину.

Дмитро Яковенко, лікар:

- Брат первого ребенка доставлен в состоянии средней тяжести. Кожные покровы грязные с неприятным запахом, тоже ребенок охотно ел, жадно пил воду, то есть, на лицо все признаки недоедания.

Батьки стверджують: дітей голодом не морили.

Батьки дитини:

- Мальчик не похудел. Он преждевременно рожденный. Он на 3 день тогда приболел, я испугалась, чтоб не умер. Я ему "Панадол" детский чуть-чуть дала, ему легче стало, и кушать стал.

- А чего тогда он такой худой стал?

- Он как котенок, он стал расти.

Братики тепер на стаціонарному лікуванні. Чи повернуться додому - відповідь на це питання правоохоронці дадуть після ретельної перевірки.

Лілія Фесенко, прес-офіцер Краматорського МВ міліції:

- Будет назначен ряд экспертиз, и по результатам будет решаться вопрос о дальнейшем пребывании ребенка.