Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 квітня 2011, 12:14 Службові злочини
У столичному парку знайшли мертве немовля у пакеті
У столичному парку знайшли мертве немовля у пакеті

Мертве немовля у столиці. Хтось поклав крихітку разом із пуповинням у пакет і кинув просто в парку, де гуляють кияни. Матері, що таке скоїла, поки не знайшли.

Марина Борисполець, кореспондент:

- Тут у столичному парку Перемоги, де гуляють мами з колясками, залишила у поліетиленовому пакеті своє новонароджене дитя невідома жінка.

Інтернет-форуми рясніють цією страшною новиною. Мами жваво обговорюють жахливий вчинок дітовбивці. А ось у столичній міліції повідомити бодай щось про знахідку відмовилися. Лише в телефонній розмові підтвердили сам факт і зазначили, що породіллі ще не знайшли. Водночас такі страшні випадки не поодинокі. У середині березня в Запоріжжі 20-річна мама вночі викинула з вікна щойно народженого синочка. Тіло дитини в поліетиленовому пакеті знайшли вранці.

Юрій Морозов, співробітник Комунарського РВ міліції:

- Было установлено, что причина смерти - сочетанная травма лица и головы, был обнаружен перелом ноги, ушиб сердца, легких. По заключению эксперта, данные травмы были получены в результате падения с высоты.

Кількома днями пізніше в Запорізькій області тридцятип'ятирічна жінка також убила своє дитя. Народила хлопчика у хліві, одразу втопила його, облила неживе тільце бензином і викинула надвір. Чому жінка наважилася на страшний злочин - з'ясовують правоохоронці та психіатри. А в Київській лікарні номер десять відкрили палату для немовлят, яких покинули рідні мами. Цю тримісячну дівчинку знайшли на вокзалі.

Олена Требухіна, завідувачка відділу міської клінічної лікарні № 10 м. Києва:

- На железнодорожном вокзале женщина начала рожать. Вызвали "скорую" и отвезли в четвертый роддом, мама с западной области Украины, бомж.

Кількамісячну Олександру мама покинула, тепер маля радіє кожному, хто бере його на руки, чи бодай підходить до нього. Медики вкотре закликають: ліпше підкиньте дитину. Для цього у відділі відкрили спеціальне "вікно життя".

Олена Требухіна, завідувачка відділу міської клінічної лікарні № 10 м. Києва:

- К нам, если мать, ну нет у нее выхода в жизни, какая-то трудная ситуация, или не нужен ей ребенок, - чтобы она его не выбрасывала, на скамейках не оставляла, в туалетах, в мусорниках, - она может принести в это окно, и никто ее не будет преследовать. Оставить ребенка не на смерть, а в медицинском учреждении.

Закон жінки не переслідуватиме, бо лишила малюка в безпечному місці. Якщо ж покине крихітку просто на вулиці - дістане два роки ув'язнення. Таке саме вікно життя функціонує й у Львові.